Forbes уперше за три роки оприлюднив рейтинг найбагатших людей України

Forbes уперше за три роки оприлюднив рейтинг найбагатших людей України

Фото: УНІАН

Очолює рейтинг стабільно олігарх Рінат Ахметов.

Журнал Forbes вперше від 2016 року оприлюднив рейтинг найбагатших людей України. Очолив його, як і в усі останні роки, олігарх Рінат Ахметов.

Відповідний рейтинг опублікували на сторінці російського Forbes.

Статки Ахметова журнал оцінив у розмірі 2,8 мільярда доларів.

"Порівняно з піковим, 2013 роком, статки найбагатшого українця скоротилися майже в шість разів", - зазначає видання.

Друге місце посів власник групи "Інтерпайп", олігарх Віктор Пінчук. Його статки оцінили у розмірі 1,4 мільярда доларів. На третьому місці опинився колишній президент України Петро Порошенко із 1,3 мільярда доларів.

Також у п’ятірку найбагатших увійшли подружжя Герег (1,3 мільярда доларів) та Геннадій Боголюбов (1,2 мільярда доларів). Загалом в Україні є 8 мільярдерів. Понад мільярд доларів статків також мають Юрій Косюк, Костянтин Жеваго та Ігор Коломойський.

Замкнув рейтинг сотні найбагатших співвласник мережі супермаркетів "Таврія Б" Борис Музалев зі статками у 95 мільйонів доларів.

Нагадаємо, агентство Bloomberg повідомило, що статки українського олігарха Ріната Ахметова за сім років впали на 80%. Це пов'язують з падінням сировинних ринків. Зазначається, що статки Ахметова 2013 року становили 22,4 мільярда доларів, але за останні сім років впали на 80%, і це є одним з найбільш значних падінь.

Український мільярдер Ахметов придбав один з найдорожчих будинків у світі

Український мільярдер Ахметов придбав один з найдорожчих будинків у світі

Повʼязані теми:

Наступна публікація