"Газпром" заявив про скасування арешту своїх активів в Англії у суперечці з "Нафтогазом"

"Газпром" заявив про скасування арешту своїх активів в Англії у суперечці з "Нафтогазом"

Фото: Газпром

Арешт на активи російської компанії був накладений у червні.

Суд в Англії скасував рішення про арешт активів російської компанії "Газпром" на території Англії та Уельсу, який був накладений у рамках суперечки з українською компанією "Нафтогаз".

Про це йдеться в заяві "Газпрому", передає РБК.

Замість зняття арешту російська компанія взяла на себе зобов'язання не відчужувати акції Nord Stream AG.

Раніше цього дня стало відомо, що Апеляційний суд Швеції скасував рішення про тимчасове призупинення виконання рішення Стокгольмського арбітражу, за яким "Газпром" повинен заплатити "Нафтогазу" 2,6 млрд доларів. Таким чином, суд підтвердив, що "Газпром" повинен заплатити "Нафтогазу" понад 2,6 мільярда доларів.

Нагадаємо, в червні Лондонський суд дозволив заморозити активи "Газпрому" на території Великої Британії за клопотанням НАК "Нафтогаз України". Це необхідно для забезпечення рішення Стокгольмського арбітражу про виплату 2,6 млрд доларів. Зокрема, згідно з рішенням, "Газпром" протягом двох діб після отримання рішення повинен був надати "Нафтогазу" перелік усіх своїх активів вартістю понад 50 тис. доларів, розташованих в Англії або Уельсі.

"Газпром" у відповідь на це рішення заявив, що "продовжить захищати свої права".

Російський "Газпром" підтвердив арешт своїх активів відповідно до рішення суду в Амстердамі

Російський "Газпром" підтвердив арешт своїх активів відповідно до рішення суду в Амстердамі

28 лютого 2018 року Стокгольмський арбітраж зобов'язав "Газпром" доплатити "Нафтогазу" понад 4,6 мільярда доларів США за недопоставлені обсяги газу для транзиту, передбачені двосторонніми угодами. Раніше суд підтвердив борг української компанії за поставки газу на суму понад два мільярди доларів США. В підсумку за результатами двох арбітражних суперечок між компаніями щодо поставки й транзиту газу "Газпром" мусить доплатити НАК 2,56 мільярда доларів, а також пеню. 21 березня "Газпром" оскаржив також рішення арбітражу щодо контракту на поставку газу.

Так само на початку березня в "Газпромі" попередили про початок розірвання двосторонніх угод з українською стороною.

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Газовий конфлікт України і РФ
Наступна публікація