Гендиректор Danske Bank подав у відставку через скандал із масовим "відмиванням" російських грошей

Гендиректор Danske Bank подав у відставку через скандал із масовим "відмиванням" російських грошей

Фото: Reuters

У банку представили результати власного розслідування.

Генеральний директор Danske Bank Томас Борген подав у відставку після оприлюднення результатів розслідування скандалу із підозрілими транзакціями в естонському відділенні банку на суму від до 200 мільярдів євро.

Хоча й розслідування вказало, що керівництво банку не порушило жодних юридичних зобов'язань, однак Борген все одно вирішив покинути цю посаду, передає Reuters.

"Danske Bank не впорався зі своїми обов'язками в історії з можливим відмиванням грошей в Естонії. Я глибоко шкодую про це", - заявив колишній гендиректор.

У заяві банку йдеться про те, що під час розслідування було проаналізовано 6,2 тисячі клієнтів, більшість з яких були визнані підозрілими.  

"Влада була повідомлена лише про частину підозрілих клієнтів і грошових операцій. Загалом, естонське відділення звертало мало уваги на ризик відмивання грошей, його керівництво було більше стурбоване процедурами, ніж виявленням реальних ризиків", - повідомляється у результатах розслідування.

Нагадаємо, у липні прокуратура Естонії розпочала кримінальне провадження через можливе масове "відмивання" коштів за участю естонського відділення Danske Bank. За даними ЗМІ, у період від 2007 до 2015 року через відділення було проведено транзакцій переважно з Росії та країн СНД на суму близько 200 мільярдів євро, більшість з яких були підозрілими.

Повʼязані теми:

Наступна публікація