Генпрокуратура та МВС судяться з Фірташем і Льовочкіним через мільярдні розкрадання газу

Генпрокуратура та МВС судяться з Фірташем і Льовочкіним через мільярдні розкрадання газу

МВС та Генпрокуратура планують судитися з одіозними бізнесменами / Фото: uainfo.org

Прем'єр-міністр України вимагає законного рішення від суду.

МВС України та Генпрокуратура вимагають суд арештувати півмільярда кубометрів газу, які належать групі Фірташа-Льовочкіна.

Про це на засіданні уряду 29 квітня заявив прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк.

"Щойно Генпрокуратура України та МВС звернулися до суду з клопотанням про арешт 500 мільйонів кубометрів газу, який належить боржникам - групі Фірташа-Льовочкіна - перед українською державою на загальну суму 4,3 мільярди гривень", - заявив прем'єр.

Яценюк сподівається, що суд максимально швидко прийме рішення стосовно справи про "мільярдні розкрадання олігархічної групою, яка сиділа, як вампіри, на НАК "Нафтогаз України" протягом десятиліть - імені Фірташа-Льовочкіна".

"І я прошу міністра внутрішніх справ України в розслідуванні справи вжити всіх заходів для арешту майна і повернення цих коштів до державного бюджету України". – зауважив прем'єр-міністр.

До всього, Яценюк доручив профільному міністерству разом з НАК "Нафтогаз України" вжити заходів щодо можливих позовів та стягнення заборгованостей "групи Фірташа-Льовочкіна" на користь "Нафтогазу України". 

Нагадаємо, що раніше Генпрокуратура відкрила кримінальне провадження проти Льовочкіна та Фірташа. Бізнесменів звинувачують у фінансуванні тероризму. 

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Держбюджет-2020
Наступна публікація