Генпрокуратура взялася за розслідування розкрадання кредиту від Світового банку

Генпрокуратура взялася за розслідування розкрадання кредиту від Світового банку

Фото: УНІАН

У період з 2007 по 2013 роки Світовий банк надав кредит на реалізацію проекту "Розвиток міської інфраструктури".

ГПУ здійснює досудове розслідування у кримінальному провадженні за фактом розкрадання кредиту, який було надано Світовим банком.

Про це пише "Українська правда" із посиланням на постанову суду. 

В період з 2007 по 2013 роки Світовий банк надав кредит на реалізацію проекту "Розвиток міської інфраструктури" в кількох областях України, в тому числі Івано-Франківській, Чернігівській та Донецькій.

Кредитні кошти були надані під гарантії уряду України, а головним виконавцем проекту було Міністерство регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства. Кошти мали використовуватись для здійснення реконструкції та модернізації об'єктів, які належать комунальним підприємствам.

Посадові особи комунальних підприємств перераховували кошти на рахунки афілійованих транзитних підприємств. Але в договорах вказувалася значно завищена вартість робіт, в деяких випадках роботи взагалі не виконувались.

"У подальшому безготівкові кошти переводились у готівку за допомогою підприємств з ознаками "фіктивності" та розподілялись між учасниками злочинного групування. Разом з тим, кредитні зобов'язання за зазначеними інвестиційними проектами виконуються за рахунок Державного бюджету", - йдеться в постанові Печерського суду міста Києва.

Нагадаємо, що раніше співробітники СБУ спільно з керівництвом філії "Донецька залізниця" викрили механізм розкрадання грошей, який організували посадовці підприємства.

Чиновники середньої ланки Донецької залізниці внесли недостовірні дані до актів виконаних робіт з реконструкції одного з об'єктів філії. 

Таким чином чиновники значно завищили вартість робіт.

Повʼязані теми:

Наступна публікація