Порошенко підтримав ідею, яка заведе в Україну інвесторів, але утворить дірку в бюджеті

Порошенко підтримав ідею, яка заведе в Україну інвесторів, але утворить дірку в бюджеті

Фото: Новое время

Державна казна може недорахуватися 20-23 млрд грн.

Петро Порошенко підтримав заміну податку на прибуток. Про це він оголосив під час бізнес-форуму в Києві.

Президент України вважає, що запровадження податку на виведений капітал стимулюватиме приплив інвестицій.

"Це має величезне антикорупційне значення, величезне спрощення ведення бізнесу, зниження собівартості і переведення абсолютної більшості українського бізнесу з потенційно тих, кого можуть звинуватити у якихось кримінальних кроках, на абсолютну чисту, світлу і прозору сторону", - сказав президент.

Порошенко також зазначив про існування ризиків щодо зменшення надходжень до державного бюджету внаслідок прийняття цього закону.

За його словами, втрати у державному бюджеті можуть становити від 20 до 23 млрд грн.

Також президент вважає, що необхідно передбачити відповідні компенсаційні заходи, які нівелюють негативний вплив на соціальні програми та державний бюджет.

Порошенко зазначив, що наразі найбільшою загрозою для державного бюджету є велика кількість фіктивних схем, які застосовує бізнес аби уникнути сплату податку. А в разі затвердження податку на виведений капітал приховування прибутку просто не матиме змісту.

За словами президента, цей перехід має важливе значення для України. Адже це нововведення сприятиме надходженню інвестицій та полегшить отримання кредитів.

"Це потужна ін’єкція для того, щоб стимулювати економічне зростання", - заявив він. 

Петро Порошенко переконаний, що з часом це позитивно вплине на зростання ВВП і як наслідок на збільшення надходжень до державного бюджету.

Орієнтовно впроваджуватимуть податок 1 січня 2019 року.

Нагадаємо, що раніше Мінфін запропонував впровадження в Україні нового податку для бізнесу. Відповідний законопроект Міністерство фінансів розробило спільно з бізнесом, експертами та нардепами. 

Повʼязані теми:

Наступна публікація