Скільки коштуватиме земля після зняття мораторію. Прогноз голови Держгеокадастру

Скільки коштуватиме земля після зняття мораторію. Прогноз голови Держгеокадастру

В Україні дії заборона на продаж земель сільгосппризначення / Фото: УНІАН

Гектар українського чорнозему прирівнюють до землі в Польщі.

Після зняття мораторію в Україні на продаж землі сільськогосподарського призначення її вартість може бути на рівні польської.

Такий прогноз висловив голова Державного агентства з питань геодезії, картографії і кадастру України Максим Мартинюк, пише УНІАН.

"У всіх країнах, де ринку не було, а потім він з'являвся, в перші роки відбувалось суттєве зниження ціни. Коли проходила перша хвиля купівлі-продажу, ціна починала зростати і стабілізувалася. Я думаю, що нам при визначенні вартості землі треба орієнтуватися на вартість землі в Польщі", - сказав Мартинюк.

У другому кварталі 2015 року середня вартість землі сільськогосподарського призначення в Польщі перевищувала 8 тис. доларів США за гектар, наводить дані Агентство з реструктуризації і модернізації сільського господарства Польщі.

Нагадаємо, мораторій на продаж земель сільськогосподарського призначення діє до 1 січня 2017 року. Не виключено, що його можуть продовжити через недосконалість вітчизняного законодавства про ринок земель. Кабмін має підготувати до весни 2016-го законопроект про обіг землі.

Повʼязані теми:

Наступна публікація