Гончарук пояснив, чому бензин подешевшав на 2 гривні

Гончарук пояснив, чому бензин подешевшав на 2 гривні

Фото: УНІАН

Прем’єр-міністр підрахував, скільки грошей завдяки цьому заощадили українці.

Протягом останнього місяця вартість бензину та дизельного палива в Україні зменшилася в середньому на 2 гривні. Про це в соцмережах заявив прем’єр-міністр Олексій Гончарук.

Результат боротьби із незаконними АЗС і окремих комунікацій з учасниками ринку — за місяць ціна на дизельне пальне та...

Опубліковано Олексій Гончарук - Прем'єр-міністр України Четвер, 30 січня 2020 р.

За його словами, здешевлення пального стало наслідком боротьби із незаконними АЗС, а також завдяки поліпшенню комунікації з учасниками ринку. Від цього, на думку керівника Кабміну, виграли всі. "Щоденні витрати українців на пальне зменшились на 16,5 млн грн, або на 511 млн грн на місяць. Більше того, офіційні продажі пального збільшились на 6% за місяць, а це означає, що збільшилась і кількість податків, які сплачують в бюджет", - зауважив він.

Гончарук попередив, що наведення ладу на цьому ринку триватиме. "Окремо хочу звернути увагу. Ми знаємо про шляхи потрапляння нелегального палива на ринок. Ми бачимо всі зміни на ринку, тому закрити АЗС на одній вулиці і відкрити на сусідній — не вийде", - пообіцяв він.

Як повідомлялося, протягом останніх тижнів найбільші українські мережі АЗС за рекомендацією Антимонопольного комітету знизили ціни на пальне. АМКУ зробив перевірку й констатує, що вартість упала всього на 1-2 грн. Зазначає, що цього недостатньо й ініціював нові поглиблені перевірки.

Бензин дешевшає: нафтові трейдери пообіцяли відреагувати на здорожчання гривні

Бензин дешевшає: нафтові трейдери пообіцяли відреагувати на здорожчання гривні

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Відставка Кабміну Гончарука
Наступна публікація