Гончарук вважає можливим компроміс із Коломойським щодо "ПриватБанку"

Гончарук вважає можливим компроміс із Коломойським щодо "ПриватБанку"

Фото: УНІАН

Всі рішення узгодять з Міжнародним валютним фондом.

Прем'єр-міністр України Олексій Гончарук заявив, що компроміс щодо питання "Приватбанку" з бізнесменом Ігорем Коломойським можливий. Про це він розповів в інтерв'ю газеті Financial Times.

"Я повністю переконаний, що зараз нам потрібно зосередитися на зростанні і шукати спільні рішення, а не витрачати ресурси на знищення одне одного. Тому я дуже позитивний щодо будь-якої риторики, спрямованої на пошук компромісу", - розповів Гончарук.

Зазначається, що Міжнародний валютний фонд розцінює відступ від націоналізації "Приватбанку" як негативний сигнал, що ставить під загрозу резервну програму в обсязі 3,9 млрд доларів.

За словами прем'єра, всі рішення, які б вони не були, будуть узгоджені з МВФ.

Пізніше, Гончарук уточнив свої слова.

Нагадаємо, 13 вересня Коломойський заявив, що готовий до мирової угоди в суперечці щодо націоналізації "ПриватБанку", співвласником якого він був.

Коломойський уточнив, що на нещодавній зустрічі з президентом Володимиром Зеленським питання "ПриватБанку" не обговорювалось.

Як відомо, уряд України 18 грудня 2016 року, пославшись на пропозицію НБУ й колишніх акціонерів "ПриватБанку", ухвалив рішення про націоналізацію цієї найбільшої на українському ринку фінансової установи. Ексвласники банку Ігор Коломойський і Геннадій Боголюбов вважають націоналізацію незаконною. 18 квітня 2019 року Окружний адміністративний суд Києва скасував рішення про націоналізацію "ПриватБанку". На думку суддів, процедура виведення "ПриватБанку" з ринку 2016 року порушувала норми чинного законодавства. Національний банк України подав апеляцію на це судове рішення.

Зеленський вів перемовини з Ахметовим, Коломойським і Пінчуком

Зеленський вів перемовини з Ахметовим, Коломойським і Пінчуком

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Відставка Кабміну Гончарука
Наступна публікація