Гончарук запропонував Японії парнерство у інвестиціях в зону відчуження ЧАЕС

Гончарук запропонував Японії парнерство у інвестиціях в зону відчуження ЧАЕС

Фото: УНІАН

Сторони обговорили можливе співробітництво у ІТ-сфері.

Український уряд має намір інвестувати кошти в Чорнобильську зону та запропонував Японії долучитися до цього процесу. Таку пропозицію висловив прем'єр-міністр Олексій Гончарук під час зустрічі з японською делегацією, котра прибула до України.

Про це йдеться на сайті уряду.

"Будемо раді, якщо Японія буде нашим партнером в цьому питанні. Це прекрасна можливість привернути увагу до важливості питання безпеки атомних електростанцій", - сказав він.

Своєю чергою, очільник японсько-української парламентської ліги дружби Еісуке Морі наголосив, що безпека, пов’язана з ядерною енергетикою, має бути одним із головних напрямків у співпраці обох країн. Морі також висловив сподівання, що ця зустріч стане початком спільної діяльності у сфері енергетики.

Крім того, японські гості зацікавилися українським ІТ-сектором. Еісуке Морі зауважив, що саме за розвитком ІТ-сфери - майбутнє України. Український прем'єр зазначив, що одним із пріоритетів у роботі уряду є розвиток ІТ. 

"Ми були би раді розглянути можливість поділитися з вами досвідом", - додав Гончарук.

Нагадаємо, 10 липня президент України Володимир Зеленський підписав указ, який за його словами, створить "Зелений коридор" для туристів до Зони відчуження та прибере передумови для корупції. Зеленський обіцяє зробити Чорнобильську зону "відкритою для світу". Документ передбачає, зокрема, розробку та ухвалення Стратегії розвитку Чорнобильської зони як туристичного об’єкта. Крім того, згідно з указом, будуть прокладені нові туристичні маршрути, зокрема водним шляхом, побудовані нові КПП, а наявні відновлять та модернізують. Також будуть скасовані безпідставні обмеження та заборони, наприклад щодо відеозйомки.

ТСН підготувала підбірку найдивніших туристичних принад Чорнобиля

ТСН підготувала підбірку найдивніших туристичних принад Чорнобиля

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Таємниці Чорнобиля
Наступна публікація