Гонтарева анонсувала, коли станеться повне зняття обмежень на валютному ринку

Гонтарева анонсувала, коли станеться повне зняття обмежень на валютному ринку

Гонтарева розповіла про скасування валютних обмежень / Фото: Національний банк України

Нацбанк уже почав поступово скасовувати обмеження.

До середини 2016 року Національний банк України планує повністю скасувати всі обмеження на валютному ринку, які він вводив протягом 2014-2015 років.

Про це сьогодні під час відеозвернення до учасників Одеського фінансового форуму заявила голова НБУ Валерія Гонтарева, передає "Інтерфакс-Україна".

"Ми почали поступову лібералізацію всіх наших адміністративних обмежень. До того ж, наше завдання на сьогодні – не лише прибрати всі адміністративні обмеження, введені у вересні минулого року та в лютому цього року, ми також хочемо вийти з цих обмежень в абсолютно нове життя, життя без декрету про валютне регулювання, датоване 1993 роком. Він застарів ще 1998 року. Ми вже почали лібералізацію і поступове скасування обмежень, але повністю ми можемо скасувати обмеження, напевно, до середини наступного року. Це відбувається етапами, в середині наступного року ми хочемо вийти в абсолютно нове валютне регулювання", – зазначила Гонтарева.

Глава Нацбанку пояснила, що регулятор вводив адмінобмеження винятково тому, що в країні не працювали інші інститути влади: податкова, митниця, фінмоніторинг, судова система, прокуратура, регулювання ринку держфінпослуг і ринку цінних паперів.

"Однозначно лібералізація ринку, яка на нас чекає, передбачає, що всі інші інститути влади почнуть добре працювати, і ми в це віримо, ми допомагаємо їм здійснювати наші реформи", – сказала Гонтарева.

Раніше голова НБУ заявила про успіхи в розчищенні олігархічного банкінгу в Україні.

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Підпал будинку Гонтаревої
Наступна публікація