"Готуємо бліцкриг". Криклій розповів, які об’єкти в Україні передадуть у концесію 2020 року

"Готуємо бліцкриг". Криклій розповів, які об’єкти в Україні передадуть у концесію 2020 року

Фото: УНІАН

Уряд готується передати у концесію низку морських портів, аеропортів, залізничних вокзалів та автодоріг.

Україна протягом поточного року планує передати у концесію морські порти Маріуполя, Бердянська, Одеси і Чорноморська.

Про це під час презентації переможців концесійних конкурсів у портах "Херсон" і миколаївському "Ольвія" заявив міністр інфраструктури Владислав Криклій.

"Наступні концесійні проекти - це Маріупольський торговий порт, Бердянський торговий порт, Одеський пасажирський термінал і готель, якими багато хто вже зацікавилися, і частина Чорноморського, де стивідорна діяльність відбувається", - сказав він.

За словами Криклія, концесію цих портів планується провести максимально оперативно.

Також міністр зазначив, що в концесію віддадуть чотири аеропорти, вісім залізничних вокзалів та кілька автомобільних доріг.

"Ми з нашими міжнародними партнерами готуємо інші концесійні проекти. А саме - концесію аеропортів. Розглядаємо зараз, в якому форматі до кінця року ми рухаємося: Львів, Чернівці, Херсон, Запоріжжя", - наголосив Криклій.

Окрім цього уряд розглядає можливість передати у концесію вісім залізничних вокзалів.

"Ми хочемо, щоб вони перетворились на інтермодальні транспортні хаби, де надаватимуть зручні послуги пасажирам. І, звичайно, концесійні дороги, про які ми довго говоримо. Ми готуємо на цей рік бліцкриг, тому що реформи і концесія робляться або швидко, або не робляться взагалі", - резюмував міністр.

Нагадаємо, раніше уряд передав у концесію Херсонський морський порт та спеціалізований морський порт "Ольвія" в Миколаєві. Бюджет щороку отримуватиме мільйони гривень концесійних платежів.

Повʼязані теми:

Наступна публікація