ГПУ поверне до держбюджету ще 200 млн доларів, розкрадених Януковичем

ГПУ поверне до держбюджету ще 200 млн доларів, розкрадених Януковичем

Фото: УНІАН

Луценко повідомив про спецконфіскацію, яку готує Генпрокуратура.

Генеральна прокуратура готується провести спецконфіскацію 200 млн доларів із коштів, розкрадених позбавленим звання президента України Віктором Януковичем.

Про це заявив генеральній прокурор Юрій Луценко під час засідання парламентського комітету Асоціації Україна-ЄС у Дніпрі, повідомляє "Укрінформ".

"Через день ми офіційно оголошуємо про спецконфіскацію ще 200 мільйонів, а через місяць - ще. Ми постійно працюємо над тим, щоб повернути вкрадені у народу гроші. Це найбільша спецконфіскація в історії Європи, а, можливо, й світу", - наголосив він, додавши, що експерти підтвердили 40 млрд доларів збитків, яких завдав Україні президент-утікач.

За словами Луценка, наразі прокуратура перерахувала до державної казни 1,5 мільярда доларів, розкрадених Януковичем.

Також генпрокурор зазначив, що окрім Януковича юридичну та фінансову відповідальність мають понести також екс-прем'єр-міністр Микола Азаров разом із сином та профільні міністри.

"Усі доступні нам кошти будуть повертатися в український бюджет. Це, на мою думку, головний результат діяльності прокуратури - відповідальність колишніх і притягнення до відповідальності нинішніх державних службовців та керівників різного рівня української держави", - сказав Луценко, уточнивши, що наразі розслідування завершено і переходить в стадію судових засідань, а за місяць до кінця року прокуратура передасть в суди всіх фігурантів "групи Януковича", яких звинувачують у фінансових злочинах.

Нагадаємо, 26 квітня державний "Ощадбанк" розпочав процес спецконфіскації 1,5 млрд доларів США (40 млрд грн), які перебувають на рахунках "сім'ї" Януковича. Фінустанова виконує рішення суду - гроші спрямують до державного бюджету України.

Глава держави Петро Порошенко наголосив, що кошти були повернені у державну казну.

У готівковому еквіваленті вилучені у Віктора Януковича 1,5 мільярди доларів важили би 15 тонн. Про це повідомив генеральний прокурор України Юрій Луценко. Він констатував, що перерахування коштів завершене.

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Держбюджет-2020
Наступна публікація