Гройсман назвав головну економічну проблему України - "тиск на державу зовнішніх боргів"

Гройсман назвав головну економічну проблему України -  "тиск на державу зовнішніх боргів"

Фото: УНІАН

Прем'єр каже, що Україна не впорається без кредитів від МВФ та інших організацій.

Прем'єр-міністр Володимир Грйосман вважає, що головна економічна проблема України – тиск зовнішнього боргу, який сягнув понад 65 млрд доларів США. Глава уряду переконує, що більша частина боргу була сформована попередниками в 2007-2014 роках.

Про це Гройсман заявив під час зустрічі з представниками регіональних ЗМІ в Києві, передає УНІАН.

"Найбільша проблема з економічного погляду - це тиск на державу зовнішніх боргів, більша частина яких була нагромаджена до 2014 року. Фактично від 2007 до 2010 року уряд взяв (у борг) 26 мільярдів доларів. 26 мільярдів доларів при тому, що Україна сильнішою не стала. Уряд від 2010 до 2014 року взяв понад 20 мільярдів. Фактично сумарний борг сьогодні - 65 з плюсом мільярдів доларів, які лежать на плечах українців і української економіки", - сказав Гройсман.

Прем'єр зазначив, що вдалося знизити співвідношення боргу і ВВП, проте Україні все ще потрібні наступні кредити від МВФ та інших міжнародних фінансових організацій.

"2018 року, за перший квартал, цей борг є найнижчим відносно до ВВП від 2011 року, це важливий сигнал. Але якщо не виконуватиметься наша програма співпраці (з МВФ), наприклад, створення антикорупційного суду чи інші параметри, то нам буде складно на ці виклики давати відповіді", - сказав Гройсман.

Тим часом Мінфін констатує зменшення державного боргу України.

Фото: Міністерство фінансів України

 

Повʼязані теми:

Наступна публікація