Гройсман назвав терміни підписання угоди про зону вільної торгівлі між Україною та Ізраїлем

Гройсман назвав терміни підписання угоди про зону вільної торгівлі між Україною та Ізраїлем

Фото: Урядовий портал

Ізраїль входить до топ-20 перспективних ринків для експорту української продукції.

Наприкінці листопада Україна та Ізраїль мають підписати угоду про зону вільної торгівлі.

Про це йшлося під час переговорів прем'єр-міністра Володимира Гройсмана з послом Ізраїлю Джоелом Ліоном, передає прес-служба Кабміну.

Документ має суттєво розширити торгові відносини між країнами та дозволить наростити товарообіг, який нині становить 1 млрд доларів на рік.

"У нас є ефективний політичний діалог. І беззаперечно треба відзначити здобутки в економіці. Ми трохи більше року інтенсифікували роботу над підготовкою та підписанням угоди про вільну торгівлю. І я радий, що наприкінці листопада угода буде підписана. Вона відкриє нові можливості для торгівлі між нашими країнами", - сказав Гройсман.

Посол Ізраїлю зазначив, що економіка насправді має велике значення у відносинах двох країн, а угода про вільну торгівлю допоможе кінцевому споживачу, адже сприятиме посиленню конкуренції.

"Я буду радий підписанню угоди в найближчий час. І я радий тому, що у нас є ще точки розвитку стосунків. Серед них - сфера інновацій та підприємництва", - сказав Джоел Ліон.

У 20-х числах листопада в Києві відбудеться українсько-ізраїльський інноваційний саміт, який об’єднає десятки підприємств та підприємців, які працюють у сфері інновацій.

В уряді уточнили, що відповідно до Експортної стратегії України, зокрема Дорожньої карти стратегічного розвитку торгівлі 2017-2021 України, Ізраїль входить до топ-20 перспективних ринків для експорту української продукції, а також є одним з головних торговельних партнерів України в регіоні Близького Сходу. Найбільш перспективними для співпраці вважаються сфери агровиробництва, туризму, переробки вуглеводнів, зв’язку, медицини, енергоефективності та екології.

Переговори щодо створення зони вільної торгівлі Україна та Ізраїль завершили 28 березня цього року, затвердили план щодо подальшого підписання самого документа.

Повʼязані теми:

Наступна публікація