Гройсман не звільнятиме керівництво "Нафтогазу", бо ті виконали його умову

Гройсман не звільнятиме керівництво "Нафтогазу", бо ті виконали його умову

Фото: УНІАН

Водночас глава уряду пригрозив, що "третього разу не буде".

Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман не відправлятиме у відставку голову "Нафтогазу" Андрія Коболєва, оскільки компанія знизила ціни на газ для населення від травня.

Про це він заявив під час засідання уряду.

"На минулому засіданні уряду я сказав, що якщо "Нафтогаз" не знизить цін на газ, виходячи з того, що ринкова ціна знизилась, я запропоную українському уряду звільнити голову "Нафтогазу" (Андрія Коболєва - прим.ред.). У понеділок, 22 квітня, НАК "Нафтогаз" заявив, що мене почули. Вони знижують від 1 травня на 300 гривень за тисячу кубів", - розповів він.

На думку Гройсмана, це не останнє здешевшання, оскільки ринки показують зниження.

"Будемо далі дивитися, як "Нафтогаз" буде відкрито діяти щодо українських громадян. Я хочу наголосити, що перша епопея у нас була з контрактом, друга - з цінами на газ. Я хочу сказати те, що я сказав напередодні: третього разу не буде. Якщо менеджмент державної компанії не зрозуміє, що вони найняті державою, щоб ефективно керувати компанією і не грати з українським суспільство в кішки-мишки, пояснення буде тільки одне: це зміна менеджементу "Нафтогазу", - резюмував прем’єр.

Нагадаємо, 3 квітня, Кабінет міністрів схвалив постанову, якою надав можливість "Нафтогазу" знизити ціни на газ для населення від квітня 2019 року. Згідно з рішенням, якщо кон’юнктура газового ринку демонструє зниження цін на газ для промисловості, "Нафтогаз" зобов’язаний продавати для населення газ за ціною, що визначається як середньоарифметична ціна газу, за якою державна компанія пропонує газ промисловим споживачам за умови передоплати.

22 квітня стало відомо, що компанія "Нафтогаз" спільно з урядом узгодила механізм, який дозволить не лише не збільшувати ціну на газ для населення, а ще й зменшити її до 8247 гривень за тисячу кубічних метрів від 1 травня 2019 року.

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Газовий конфлікт України і РФ
Наступна публікація