Гройсман пообіцяв реформи в "Нафтогазі" після заяв незалежних членів наглядової ради про відставку

Гройсман пообіцяв реформи в "Нафтогазі" після заяв незалежних членів наглядової ради про відставку

Фото: ТСН.ua

Він пообіцяв публічне оновлення наглядової ради НАК.

Прем'єр-міністр Володимир Гройсман запевнив, що реформування НАК "Нафтогаз" буде продовжено.

Про це він заявив під час засідання уряду, повідомляє Укрінформ.

"Я гарантую, що будуть продовжені реформи і прискорені для того, щоб "Нафтогаз" був сучасною, якісною компанією, у якій впроваджено належні принципи корпоративного управління", - сказав посадовець.

За словами Гройсмана, завдяки реформі "Нафтогаз" припинить бути монополістом на нафтогазовому ринку України.

Він також пообіцяв публічне оновлення наглядової ради НАК спільно з міжнародними партнерами. Глава уряду наголосив, що це необхідно для залучення "максимально якісних кадрів для продовження реформи".

Нагадаємо, 19 вересня останні незалежні члени наглядової ради НАК "Нафтогаз" Пол Ворвік та Маркус Річардс повідомили про свій намір піти у відставку. В своєму листі вони зазначають, що у квітні вони вже висловлювали Кабінету Міністрів свою чітку позицію щодо невиконання урядом Плану реформування корпоративного управління "Нафтогазу". 

Наголошувалось, що представники вищого політичного керівництва України запевняли членів наглядової ради у тому, що реформування обов'язково відбудеться. Проте, протягом останніх п'яти місяців не сталось жодних суттєвих зрушень.

"Жодна з дій, які перебувають під контролем уряду, не була виконана. Навпаки, рівень політичного втручання у роботу "Нафтогазу" продовжує зростати і став, на жаль, очевидною нормою", - підкреслили у компанії.

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Газовий конфлікт України і РФ
Наступна публікація