Гройсман розповів, скільки залишить у казні для наступного уряду

Гройсман розповів, скільки залишить у казні для наступного уряду

Фото: УНІАН

Прем’єр похизувався досягненнями свого уряду

Чинний уряд України передає своїм наступникам казну з понад 130 мільярдів гривень.

Про це заявив прем’єрміністр Володимир Гройсман під час засідання Кабінету міністрів.

"Яценюк (прем’єрміністр України з 2014 до 2016 року - прим.ред.) прийняв казну - 108 тисяч гривень в 2014 році. Нам передав, якщо мені пам’ять не зраджує, - 90 млрд гривень. Ми сьогодні передаємо казну з більше 130 млрд гривень. Тобто ми наростили майже 40 млрд коштів, які перебувають сьогодні на рахунках державного казначейства. Сьогодні це 136 мільярдів, але я говорю 130, бо щодня відбуваються зміни основного рахунку країни", - наголосив він.

За словами Гройсмана, також його уряду вдалося зменшити майже на 20% борг країни щодо ВВП.

"Міжнародні резерви на час приходу нашого уряду були 13,2 млрд доларів. Ми залишаємо країну наступному уряду з майже 22 млрд доларів. Тобто ми створили такі умови, за яких Нацбанк сформував майже вдвічі більші резерви. І ще один показник - це інфляція. Якщо 2014 року вона була майже 25%, то вже минулого року ми вийшли на менше десяти - 9,8%, а цього року - 9,1%. Але я вважаю, що ми маємо всі шанси отримати інфляцію за результатом 2019 року менше 8%. Це означає, що коштів у людей на руках буде більше, не буде такого стрімкого знецінення", - додав прем’єр.

Окремо Гройсман зазначив, що курс національної валюти від 2016 року також залишається "приблизно стабільним".

"У квітні 2016 року він був 25,63 грн, сьогодні долар коштує 25,18 грн", - уточнив він.

Нагадаємо, раніше президент України Володимир Зеленський пообіцяв зростання української економіки на 5-7% та 20 млрд доларів інвестицій в інфраструктуру. Під час свого виступу президент також анонсував легалізацію грального бізнесу в Україні - але часткову. Зеленський обіцяє дозволити казино у 5-зіркових готелях. Окрім цього президент пообіцяв, що ринок землі в Україні відкриють 2020 року.

Повʼязані теми:

Наступна публікація