Гройсман задекларував 15,7 млн грн доходу і готівку в українських банках

Гройсман задекларував 15,7 млн грн доходу і готівку в українських банках

Фото: УНІАН

Переважну частину доходів прем'єр отримав від продажу землі та автомобіля. 

Сумарний дохід прем'єр-міністра України Володимира Гройсмана за 2016 рік склав 15,7 млн грн. Це вказано в його електронній декларації за минулий рік, повідомляє Урядовий портал.

Переважну частину доходів Гройсман отримав від продажу власної земельної ділянки та автомобіля (11,130 млн грн.), а також від оренди належної йому нерухомості (4,2 млн грн.).

Зарплата прем'єр-міністра у 2016 році склала 281 тис. грн., ще 154 тис. грн – проценти по депозитах, розміщених в українських банках.

Зазначається, що з отриманих доходів Володимир Гройсман сплатив більше 1,5 млн грн податків.

Дружина українського прем'єра Олена Гройсман отримала 1,625 млн грн. доходів, з яких 1,4 млн грн. – доходи від ведення підприємницької діяльності.

У 2016 році прем'єр та його дружина не купували нерухомість, рухоме майно та нематеріальні активи, декларування яких є обов'язковим за законодавством України.

"Отримані в цьому році доходи і більшу частину задекларованої раніше готівки Володимир Гройсман і його родина, згідно поданої декларації, розмістили на рахунках в українських банківських установах", - йдеться у повідомленні на Урядовому порталі.

Зазначимо, що декларація Володимра Гройсмана на сайті Єдиного державного реєстру декларацій наразі недоступна – на сайті ведуться технічні роботи.

Нагадаємо, за 2015 рік, перебуваючи на посаді голови Верховної Ради України, Володимир Гройсман заробив 1 млн 487 тис. 310 грн доходів. Із них зарплата склала 77 тис. 270 грн, тобто в середньому по 6,4 тис. щомісяця. Ще 40 грн – дивіденти/відсотки. Левова частка доходу – 1 млн 410 тис. грн – від здачі в оренду майна.

Повʼязані теми:

Наступна публікація