Гройсман запевнив, що уряд знайде рішення щодо заборони експорту нафти з Росії

Гройсман запевнив, що уряд знайде рішення щодо заборони експорту нафти з Росії

Фото: УНІАН

Прем'єр-міністр не розуміє дій Москви.

Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман стверджує, що уряд знайде рішення ситуації із забороною експорту нафти з Росії до України.

"У нас ринок досить диверсифікований, але зрозуміло, що ми поки що залежні, там від Білорусі. Але ми знайдемо рішення для того, аби ситуація була з мінімальними втратами. Це не просте завдання, але ми знайдемо рішення", – сказав голова уряду в ефірі телеканалу ICTV.

Гройсман каже, що не розуміє дій Росії. При цьому вважає, що Москва хоче послабити Україну.

"У Росії є завдання поставити нас на коліна. Вони чомусь вважають, що ми маємо ходити перед ними на колінах. Ми маємо бути голодні, холодні, а вони нам будуть нам давати подачки. Це їх імперський погляд", – сказав прем’єр-міністр.

Нагадаємо, 18 квітня прем'єр-міністр РФ Дмитро Медведєв, оголосив, що Росія встановлює заборону на експорт нафти і нафтопродуктів до України. За його словами, деякі російські товари можна буде вивозити до України лише після спеціального дозволу. До цієї категорії входить продукція ПЕК, зокрема вугілля і нафта, і нафтопродукти. Заборона почне діяти від 1 червня 2019-го.

Російську нафту та нафтопродукти більше не експортуватимуть в Україну

Російську нафту та нафтопродукти більше не експортуватимуть в Україну

 

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Обвал глобального ринку
Наступна публікація