Гройсман заявив про необхідність економічно обґрунтованих тарифів на газ

Гройсман заявив про необхідність економічно обґрунтованих тарифів на газ

Фото: УНІАН

Прем'єр каже, що Україна зобов'язана піднімати вартість тарифів.

Тарифи на газ мають бути приведеними до економічно обґрунтованого рівня, заявив прем'єр-міністр України Володимир Гройсман в ефірі одного з українських телеканалів.

За словами голови уряду, низькі тарифи – "це поле для жорсткої корупції".

"Це десятки-сотні мільярдів, які заробили різні люди на цих справах. Коли газ для однієї категорії коштує три тисячі, а для іншої – сім, то я вас хочу запевнити, що списують по три тисячі для населення, а продають нелегально по сім. Заробляють колосальні мільярди", - каже Гройсман.

Окрім того, за словами прем'єра, Україна має зобов'язання перед МВФ, згідно з якими тарифи на газ мають на 100% відповідати вартості.

Але Гройсман каже, що уряд працює над пошуком рішення, що дозволить мінімізувати негативні впливи підвищення тарифів для громадян.

Нагадаємо, раніше політолог Володимир Фесенко казав, що Гройсман навряд чи піде на зростання тарифів.

"Можна точно сказати, що Гройсман не збирається бути камікадзе. Дуже показова річ – на посаду міністра соціальної політики він просував свою людину. А це означає, що він не буде ризикувати соціальними питаннями. Навпаки, Гройсман спробує шукати гнучкий баланс між вимогами МВФ по тарифах, в то й же час забезпечувати відносну соціальну стабільність", - припустив він.

У вартості комуналки Україна наближається до польських стандартів

У вартості комуналки Україна наближається до польських стандартів

Повʼязані теми:

Наступна публікація