Гуртожитки державних та комунальних підприємств хочуть передати у власність ОТГ – рішення Кабміну

Гуртожитки державних та комунальних підприємств хочуть передати у власність ОТГ – рішення Кабміну

Фото: Facebook/Ніна Пастухова

Законопроєкт ще має розглянути парламент.

Гуртожитки, які належать державним та комунальним підприємствам, хочуть передати у власність територіальних громад.

Відповідний законопроєкт "Про загальнодержавну цільову програму передачі гуртожитків у власність територіальних громад на 2020-2021 рік" аід час свого засідання 16 жовтня схвалив Кабмін.

"Документ дозволяє передати у власність територіальних громад гуртожитки, які перебували у статутному капіталі колишніх державних та комунальних підприємств, тощо. Це дозволить провести капітальний ремонт таких гуртожитків, а також забезпечити гідні умови проживання для тих громадян та їхніх родин, хто вже мешкає у таких гуртожитках", - пояснила пресслужба уряду.

"Ще з радянських часів залишились деякі гуртожитки, які свого часу належним чином не передали на баланс громади чи держави. Законопроєкт має вдосконалити окремі процедури, які врешті дадуть можливість людям, які проживають у цих гуртожитках, приватизувати зрештою частину тієї нерухомості, на яку вони мають право", - написав у Facebook прем'єр-міністр Олексій Гончарук.

Середа — традиційне засідання Уряду! Рішень, як завжди — багато. Сьогодні Уряд повернув Калуську ТЕЦ з комунальної...

Опубліковано Олексій Гончарук - Прем'єр-міністр України Середа, 16 жовтня 2019 р.

Нагадаємо, два роки тому набрав чинності закон, яким мешканцям гуртожитків нарешті дозволили приватизувати свої кімнати. Цей документ передбачає, що українці зможуть приватизувати свою кімнату в гуртожитку, в якій проживають понад 5 років. Йдеться про тих людей, у кого немає іншого житла, які не використали право на безкоштовну приватизацію державного житлового фонду і які довгий час проживають в гуртожитку.

Повʼязані теми:

Наступна публікація