Холдинг Ахметова отримав контроль над "Київобленерго", правління компанії звільнено

Холдинг Ахметова отримав контроль над "Київобленерго", правління компанії звільнено

Фото: УНІАН

Нові члени правління поки що не обрані.

Енергетичний холдинг ДТЕК, який належить мільярдеру Рінату Ахметову, офіційно отримав контроль над компанією "Київобленерго".

Про це з посиланням на інформацію від державної установи "Агентство з розвитку інфраструктури фондового ринку України" пише "Інтерфакс-Україна".

Як зазначається, наглядова рада компанії на засіданні 24 травня звільнила правління на чолі з Володимиром Чернявським. Проте нині на сайті обленерго інформація відсутня.

"Нових членів правління не обрано, але в підконтрольних ДТЕК електромережевих компаніях його немає, оперативне управління здійснює генеральний директор", - наголошує агентство.

Наразі до складу операційного холдингу "ДТЕК Мережі", створеного 2018 року, входять п'ять підприємств: "ДТЕК Київські електромережі", "ДТЕК Дніпровські електромережі", "ДТЕК Донецькі електромережі", "ДТЕК Високовольтні мережі", "ДТЕК ПЕМ-Енерговугілля".

Нагадаємо, на початку січня 2019 року "ДТЕК" заявив про намір сконцентрувати близько 68% акцій АТ "Одесаобленерго" і 94% ПрАТ "Київобленерго", що належать групі VS Energy. Згодом стало відомо, що "ДТЕК Нафтогаз" став власником 16,77% акцій АТ "Одесаобленерго".

Своєю чергою Антимонопольний комітет України дав дозвіл компанії ТОВ "ДТЕК Нафтогаз" на придбання акцій.

Повʼязані теми:

Наступна публікація