Холдинг Ахметова погрожує зупинкою всієї металургійної галузі України

Холдинг Ахметова погрожує зупинкою всієї металургійної галузі України

Бізнес Ахметова за останні роки зазнає збитків / Фото: УНІАН

Усі підприємства групи "Метінвест" відключили від системи автоматичного повернення ПДВ.

Група "Метінвест", що належить олігарху Рінату Ахметову, заявляє, що Державна фіскальна служба відключила всі підприємства холдингу від системи автоматичного повернення ПДВ. А це, мовляв, "призведе до зупинки всієї металургійної галузі країни й скорочення десятків тисяч робочих місць".

"Як стало відомо групі "Метінвест", у листопаді 2015 року всі її підприємства відключені від системи автоматичного відшкодування ПДВ. Повернення податку, можливо, буде здійснюватися у "ручному" режимі, проте розмір відшкодування групі невідомий. Це вже не перший випадок за останні кілька місяців, коли підприємства "Метінвесту" відключають від системи автоматичного відшкодування ПДВ. Однак це безпрецедентний випадок, коли з системи одночасно виключено всі підприємства групи", – нарікають у холдингу.

У "Метінвесті" стверджують, що "борг держави перед підприємствами компанії з відшкодування ПДВ на 1 листопада вже становив 2,33 млрд грн. На цей час податковими органами не підтверджене відшкодування ще 1,1 млрд грн в автоматичному режимі".

"Нам стало відомо, що жодного з наших підприємств немає в узгодженому переліку з "автоматичного" повернення ПДВ у листопаді. Якщо відшкодування не буде, в поточній ринковій ситуації холдинг буде змушений уже найближчим часом зупинити роботу своїх підприємств. Це призведе до зупинки всієї металургійної галузі країни й скорочення десятків тисяч робочих місць. Ми закликаємо Державну фіскальну службу, Кабінет міністрів і президента України не допустити цієї ситуації і повернути групі "Метінвест" борги, які мають повернути їй за законом", – зазначив гендиректор групи "Метінвест" Юрій Риженков.

Про офіційну позицію фіскальної служби щодо ситуації навколо "Метінвесту" поки не відомо.

Нагадаємо, власник "Метінвесту", олігарх Рінат Ахметов очолив список найбагатших українців, проте його статки сильно "просіли".

Повʼязані теми:

Наступна публікація