"Хотів привернути увагу". Мельничук пояснив, навіщо задекларував трильйон гривень

"Хотів привернути увагу". Мельничук пояснив, навіщо задекларував трильйон гривень

Нардеп розкритикував електронне декларування, яке "легалізує корупцію".

Скандальний екс-комбат "Айдара" і народний депутат від фракції "Воля Народу" Сергій Мельничук вважає, що декларування доходів легалізує корупцію в Україні.

Про це він заявив у коментарі ВВС Україна.

"Я цю суму сплановано показав. Хотів привернути увагу світової спільноти, що декларації легалізують корупційні гроші. Це ті ж офшори виходять", - наголосив він.

На думку Мельничука, електронні декларації дають можливість легалізувати "награбоване в народу за 25 років".

Окремо він також запевнив, що виправить інформацію найближчим часом, адже раніше з технічних причин йому це не вдалося.

"Система мені не дала цього зробити. Я виправлю, щоб не було кримінальної відповідальності. Є сім днів на зміну даних, я це зроблю", - зазначив він, додавши, що також внесе до документа "10 млн грн допомоги", які він, за словами Мельничука, вже витратив на бійців АТО та їхні родини.

Паралельні світи: українські депутати продовжують дивувати звітами про свої статки

Паралельні світи: українські депутати продовжують дивувати звітами про свої статки

Нагадаємо, народний депутат і колишній командир батальйону "Айдар" Сергій Мельничук задекларував трильйон гривень готівки. При цьому, судячи з електронної декларації Мельничука, увесь його дохід за 2015 рік склала депутатська зарплата в 73 тис. гривень.

Своєю чергою екс-заступник голови Національного банку України Владислав Рашкован заявив, що в Україні немає трильйона гривень готівки, а весь запас гривневих коштів в Україні, що включає готівку, каси банків і гривневі коррахунки в НБУ, у вересні 2016 становив 355 млрд грн. Обсяг гривневої готівки поза банками становив близько 290 млрд грн.

Зазначимо, що занесення недостовірних даних і навіть помилка в електронній декларації є кримінальним злочином. Утім, Мельничук є фігурантом кількох справ, які тягнуть на довічне, що не заважає йому працювати у Верховній Раді.

Повʼязані теми:

Наступна публікація