Останні

Більше новин

Популярні

Більше новин

Коментують

Більше новин
Індекс вареника. Серед інгредієнтів найбільше здорожчала картопля та цибуля, а сало здешевшало

Від початку року приготування вареників здорожчало на понад 5%.

За перші п'ять місяців 2018 року український індекс вареника зріс на 5,04%. Відтепер, щоб приготувати порцію цієї страви за класичним рецептом із картоплею на чотири особи, потрібно 35,42 грн.

Про це повідомляє Офіс ефективного регулювання.

Під час розрахунку показника брали до уваги онлайн-ціни в найбільших супермаркетах.

Найбільше зростання серед інгредієнтів торкнулося картоплі (+39,35%) та цибулі (+51,93%). Здешевшали лише масло (на 0,1%) та сало (на 3,13%).

Серед регіонів найкраща динаміка щодо балансу ціни та середньої зарплати спостерігається в Києві, Запорізькій, Донецькій та Львівській областях. Найгірша ситуація в Черкаській, Чернігівській та Волинській областях.

Розрахувати вартість будь-якої страви, знаючи її інгредієнти, можна онлайн за цим посиланням.

індекс вареника
Офіс ефективного регулювання / Facebook

 

Залиште свій коментар

Вибір редакції