Іноземний інвестор купив частину акцій найбільшого виробника олії України

Іноземний інвестор купив частину акцій найбільшого виробника олії України

"Кернел" є одним із найбільших виробників олії в Україні / Фото: Корпоративні новини

Cascade Investment Fund придбав 5% акцій агрохолдингу "Кернел" Веревського.

5% акцій українського агрохолдингу та найбільшого виробника соняшникової олії в країні "Кернер" відтепер належать Cascade Investment Fund.

У повідомленні "Кернел" на Варшавській фондовій біржі йдеться, що Cascade Investment Fund у результаті операцій з купівлі акцій акумулювала на 13 жовтня 2015 року 3 млн 984 тис. 345 акцій Kernel Holding SA, що становить 5% від її акціонерного капіталу і числа голосів на зборах. Про це пише "Інтерфакс-Україна".

"Кернел" – вертикально інтегрована компанія, що працює в агропромисловому секторі України з 1994 року. Виробляє соняшникову олію, здійснює дистрибуцію бутильованої олії в країні під торговими марками "Щедрий дар", "Стожар", "Чумак Золота", експорт олії й зернових, а також надає послуги зі зберігання зернових і олійних культур на елеваторах.

Агрохолдинг за дев'ять місяців 2015-го фінансового року (1 липня 2014/30 червня 2015) отримав чистий прибуток 85,5 млн доларів США проти чистого збитку в розмірі 67,6 млн доларів за той же період 2014 фінроку.

Найбільшим акціонером "Кернел" через Namsen LTD виступає голова ради директорів Андрій Веревський – 39,21%, ще 6,01% належить фонду ING OFE. Веревський чотири рази був народним депутатом – від "Батьківщини", перейшов до Партії регіонів.

Акції "Кернела" котируються на основному майданчику Варшавської фондової біржі з листопада 2007 року. Їхній курс на закриття 13 жовтня складав PLN53 (14,4 долара) за штуку. Таким чином куплений Cascade Investment Fund пакет оцінюється приблизно в 57,38 млн доларів США.

Варто зазначити, що Cascade Investment Fund не має ніякого стосунку до інвестфонду зі схожою назвою – Cascade Investment, LCC, що належить засновнику Microsoft Біллу Гейтсу.

Нагадаємо, Україна є найбільшим експортером соняшникової олії в світі.

Повʼязані теми:

Наступна публікація