Із 1 серпня знизили акцизи на ввезення вживаних авто до України

Із 1 серпня знизили акцизи на ввезення вживаних авто до України

Пільгові умови діятимуть до кінця 2018 року та мають певні обмеження.

Відсьогодні, 1 серпня, в Україні набув чинності закон, який передбачає зниження акцизів на ввезення вживаних автомобілів із-за кордону.

Норма закону діятиме до 31 грудня 2018-го. Вона передбачає пільгові умови ввезення транспортного засобу. Про це пише "Новое время". Зокрема, на старі автомобілі з об'ємом циліндра двигуна внутрішнього згоряння до 1 тис. куб. см ставку акцизу встановили в розмірі 0,102 євро за 1 куб. см (аналогічно до нових авто), що в 10,7 разу менше від наявної ставки акцизу для таких авто не старше п'яти років (1,094 євро).

Найбільше зниження ставки акцизного збору передбачено на автомобілі з об'ємом циліндра двигуна 1-1,5 л: їх знизили майже в 22 рази – до 0,063 євро за 1 куб. см об'єму двигуна.

Ставка акцизу для автомобілів із двигуном 1,5-2,2 л знижується в 6,2 разу – до 0,267 євро, з двигуном 2,2-3 л - до 0,276 євро (у вісім разів), з двигуном понад 3 л - до 2,209 євро (в півтора разу).

Документ також передбачає зниження ставок акцизного збору на старі легкові автомобілі з дизельними і напівдизельними двигунами.

Проте є обмеження. Протягом одного року українець має право скористатися правом заплатити менші акцизи, якщо ввозить із-за кордону один автомобіль. Цей транспортний засіб він не повинен перепродавати протягом одного року з дня реєстрації транспортного засобу.

Верховна Рада ухвалила цей закон ще 31 травня, а президент підписав його 4 липня.

Псевдомеценатська схема: як возити з Європи автомобілі преміум-класу без податків

Псевдомеценатська схема: як возити з Європи автомобілі преміум-класу без податків

Повʼязані теми:

Наступна публікація