Кабмін обіцяє зменшити норму споживання газу для абонентів без лічильників

Кабмін обіцяє зменшити норму споживання газу для абонентів без лічильників

Фото: УНІАН

Попереднє зниження норми скасував суд.

Норму споживання газу для абонентів, які не мають лічильників і за наявності тільки газової плити, зменшать із нинішньої норми в 6 кубометрів на особу до 4,4 кубометра.

Про це під час сьогоднішнього засідання Кабміну заявив прем'єр-міністр Арсеній Яценюк, передає "Інтерфакс-Україна".

"Я пропоную сьогодні прийняти рішення і встановити норматив не 6 кубічних метрів, як зараз виставляють облгази, а встановити норматив, обчислений Міненерговугілля і Нацкомісією, що здійснює держрегулювання у сферах енергетики та комунальних послуг, – 4,4 куб. м. Невідкладно постанову підписати і оприлюднити. І одразу звертаюся до підприємств газопостачання: рішення про нарахування 6 куб. м. не відповідає постанові уряду, яке ми щойно схвалили, тобто, незаконно. Я вимагаю негайно перерахувати і повернути людям кошти", – наголосив Яценюк.

Нині споживачі без лічильників повинні платити 43,13 грн на місяць з особи за 6 куб. м. За зменшеної норми в 4,4 кубометра вартість упаде до 31,63 грн.

Нагадаємо, 29 квітня 2015-го Кабінет міністрів удвічі знизив нормативи споживання газу для населення без лічильників (до 3 куб. м для громадян, що використовують тільки газову плиту). Однак Вищий адміністративний суд України скасував цю постанову.

Тим часом із 1 квітня має змінитися вартість газу для населення. Кабмін нову ціну ще не затвердив. Якою вона може бути, читайте на ТСН.ua за цим посиланням.

Повʼязані теми:

Наступна публікація