Кабмін заклав у держбюджет-2017 півтора мільярда доларів, вкрадених Януковичем і Ко

Кабмін заклав у держбюджет-2017 півтора мільярда доларів, вкрадених Януковичем і Ко

Фото: УНІАН

Ці кошти планують конфіскувати наступного року. 

У проект держбюджету на 2017 рік Кабмін заклав кошти, які будуть конфісковані у рамках повернення до країни активів осіб з оточення екс-президента Віктора Януковича. Йдеться про 1,5 мільярда доларів.

Про це заявив прем'єр-міністр України Володимир Гройсман під час брифінгу на 13-й щорічній зустрічі Ялтинської європейської стратегії (YES) у Києві, повідомляє УНІАН.

"Так. Ми плануємо наступного року отримати кошти, які були незаконно вкрадені в українських громадян і заарештовані. Ми плануємо консолідувати у бюджеті України на 2017 рік. Це очевидно, тому що варіантів два: ці кошти буде виведено або повернуто. Причому повернуто туди, звідки вони були вкрадені", - наголосив Гройсман.

Нагадаємо, 15 вересня уряд схвалив проект держбюджету на 2017 рік. Очікується, що доходи Державного бюджету збільшаться на 16,9% у порівнянні із 2016 роком. У проекті бюджету уряд запропонував підвищення заробітної плати освітянам та лікарям. Серед інших пріоритетів, зокрема, сфери енергоефективності, аграрного сектору, національна безпека і оборона, продовження децентралізації.

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Держбюджет-2020
Наступна публікація