Кабмін збільшив соцвиплати дітям-сиротам і дітям з інвалідністю

Кабмін збільшив соцвиплати дітям-сиротам і дітям з інвалідністю

Фото: Getty Images

Також було підвищено розмір соцдопомоги батькам-вихователям і названим батькам.

Уряд підвищив соціальну допомогу для дітей-сиріт, позбавлених батьківського піклування та дітей із інвалідністю, які виховуються у дитячих будинках сімейного типу та названих сім'ях.

Про це повідомляється на Урядовому порталі.

"Згідно з рішенням, 2020 року уряд підвищить розмір допомоги на дітей сиріт та дітей, котрі позбавлені батьківського піклування, з 2 до 2,5 прожиткових мінімумів - це додатково понад 1000 грн/місяць на одну дитину", - йдеться у повідомленні.

Водночас розмір допомоги на дітей з інвалідністю, які виховуються у дитячих будинках сімейного типу та названих сім'ях, зросте з 2 до 3,5 прожиткових мінімумів - це додатково понад 3000 грн/міс на одну таку дитину.

Окрім цього, грошове забезпечення батькам-вихователям і названим батькам підвищиться на 30% на кожну дитину-вихованця або названу дитину і становитиме 1 прожитковий мінімум для дітей відповідного віку.

Нагадаємо, раніше уряд вирішив виплачувати грошову допомогу родинам українців, яких незаконно утримують на тимчасово непідконтрольних Києву територіях або у РФ, не одноразово, як це було донині, а щороку. Крім того, на неї можуть розраховувати й ті, хто вже звільнений з російського полону.

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Виховання дітей
Наступна публікація