Капіталізація найбільших компаній світу сягнула рекордних $21 трильйона, а Apple більше не перша

Капіталізація найбільших компаній світу сягнула рекордних $21 трильйона, а Apple більше не перша

Фото: Associated Press

У трійці лідерів – Microsoft, Apple і Amazon.

Ринкова капіталізація 100 найбільших корпорацій світу за рік (від квітня 2018 року до березня 2019 року) сягнула $21 трильйона. Про це свідчать дані рейтингу Global Top 100 companies, який щорічно складає PricewaterhouseCoopers (PwC).

Зростання в основному відбулося за рахунок американських компаній. У десятці найбільших компаній опинилися в основному представники технологічного сектора і онлайн-торгівлі. У трійці лідерів – Microsoft, Apple і Amazon.

При цьому вперше за сім років змінився лідер. Всі ці роки рейтинг очолювала Apple. У десятку найдорожчих компаній також увійшли Alphabet (4-та сходинка), Berkshire Hathaway (5-та позиція), Facebook (6-те місце), Alibaba (7-те місце), Tencent (8-ма позиція).

Компанії зі США вже п'ятий рік поспіль займають більше половини всього рейтингу Global Top 100 (54 компанії). Частка американських компаній в загальносвітовому обсязі ринкової капіталізації становить 63%.

Слідом за США на другому місці за обсягом капіталізації компаній йде Китай, трійку лідерів замикає ЄС. Вперше до рейтингу потрапили компанії з Індії та Саудівської Аравії.

Нагадаємо, середа, 14 серпня, стала одним з найгірших днів для американського ринку акцій від початку року – статки 10 найбагатших людей світу скоротилися майже на $18 млрд.

Найбільше постраждав лідер списку Forbes Джефф Безос – його статки зменшилися на $3,5 млрд. Марк Цукерберг, глава Facebook, втратив 3,2 мільярда доларів. Генеральний директор компанії LVMH Бернар Арно втратили близько трьох мільярдів. 

Повʼязані теми:

Наступна публікація