Керівник "Укравтодору" обіцяє відремонтувати всі траси між обласними центрами

Керівник "Укравтодору" обіцяє відремонтувати всі траси між обласними центрами

Фото: pixabay.com

Дорога Київ - Харків стане чотирисмуговою на всьому відрізку.

В Україні тривають ремонти доріг, у пріоритеті – великі траси, що мають національне та міжнародне значення.

Про це в інтерв'ю "Новому времени" розказав керівник Державного агентства автомобільних доріг України ("Укравтодор") Славомір Новак.

"Від 2017 року ми сфокусувалися на основних національних і міжнародних коридорах, які ремонтуємо за маршрутним принципом. Крім того, ми затвердили п'ятирічну стратегію розвитку доріг на 2018-2022 роки. Її мета - до 2022 року з'єднати між собою всі обласні центри України якісними дорогами. Не обіцяю див, але впевнений, що за наявності коштів ми це зробимо", - сказав Новак.

Пріоритетні ремонти доріг 2018 року:

Траса М-03 Київ - Харків – Довжанський. Продовжують ремонт на ділянці Лубни - Полтава. Також починають реконструкцію з розширенням до чотирьох смуг цієї дороги від Полтави до Балок. Крім того, будують об'їзди навкого населених пунктів. Поетапно зроблять цю дорогу 4-смуговою на всій протяжності - від Борисполя до Харкова.

Дорога Р-46 Харків – Охтирка. Між Харківською та Сумською областю до кінця цього року мають відремонтувати повністю.

Дорога Львів - Тернопіль - Хмельницький - Вінниця – Умань. Траса є частиною пріоритетного коридору, який називають GO Highway. Цього року ця дорога буде відремонтована від Львова до Умані на Черкащині, за винятком ділянки в східній частині Вінницької області, яку відремонтують 2019-го.

Дорога М-05 Київ – Одеса. Планують завершити капітальний ремонт від Києва до Білої Церкви. За рахунок коштів європейських організацій також хочуть провести капітальний ремонт дороги від Білої Церкви до Умані.

Дорога Н-11 Дніпро - Кривий Ріг - Миколаїв. Цього року продовжать ремонт цього шляху.

Дорога Н-31 Дніпро – Решетилівка. Поступово розширять до чотирьох смуг на всій протяжності, передбачено будівництво об'їздів усіх великих населених пунктів. У Решетилівці ця дорога вливається в швидкісне шосе М-03, що забезпечить якісне сполучення Дніпра і Запоріжжя з Києвом і Західною Україною.

"Ми поступово ремонтуємо дорожню мережу країни. Однак варто розуміти - за рік відремонтувати всі дороги, які на 95% були фактично знищені за 20 років, - нереально. На це потрібен час. Найважливіші кроки на шляху до відновлення української мережі доріг уже зроблено", - додав Новак.

Нагадаємо, між Кропивницьким та Миколаєвом розпочали ремонтувати всіяну ямами трасу.

Повʼязані теми:

Наступна публікація