Києву знизили кредитний рейтинг – дефолт за єврооблігаціями неминучий

Києву знизили кредитний рейтинг – дефолт за єврооблігаціями неминучий

Київ опинився за кілька кроків до дефолту / Фото: УНІАН

Standard&Poor's вказує на слабкі показники ліквідності й дуже низьку якість управління фінансами столиці.

Кредитний рейтинг Києва потроху наближається до дефолту. Міжнародне рейтингове агентство Standard&Poor's знизило рейтинг столиці України із СС до SD.

Зниження кредитного рейтингу Києва обумовлено продовженням на один рік строків погашення двох випусків внутрішніх облігацій на загальну суму 4,163 млрд грн, пишуть "Українські новини".

Довгостроковий рейтинг Києва за борговими зобов'язаннями в іноземній валюті підтвердили на рівні СС. Прогноз за такими зобов'язаннями залишається негативним, що говорить про те, що дефолт за єврооблігаціями столиці практично неминучий.

Агентство розцінює пропозицію Києва про продовження строків внутрішнього погашення облігацій як вимушену реструктуризацію боргу.

Standard&Poor's вважає економіку міста слабкою, але добре диверсифікованою. Київ характеризується слабкими фінансовими показниками, високим рівнем боргового навантаження, високим рівнем умовних зобов'язань. Крім того, експерти вказують на слабкі показники ліквідності й дуже низьку якість управління фінансами міста.

Нагадаємо, Standard&Poor's знизив рейтинг Києва до СС у квітні 2015-го.

Повʼязані теми:

Наступна публікація