Київрада схвалила бюджет столиці на 2020 рік. Основні цифри

Київрада схвалила бюджет столиці на 2020 рік. Основні цифри

Фото: КМДА

Надходження й видатки міста становитимуть по майже 59 мільярдів гривень.

12 грудня Київська міська рада ухвалила бюджет столиці та Програму економічного і соціального розвитку на 2020 рік.

Наступного року місто планує отримати 58,8 млрд грн надходжень. Такою ж буде і видаткова частина бюджету.

На освіту – 21,7 млрд грн. Це на 3 млрд грн більше, ніж цього року. Продовжиться і реалізація проекту "Гроші ходять за дитиною", втілення якого місто розпочало торік. На це планують спрямувати 5,1 млрд грн.

На будівництво нових дитсадків та шкіл, реконструкцію та ремонт наявних закладів у бюджеті передбачили понад 2 млрд грн.

На транспорт та дорожнє господарство запланували 10,3 млрд грн. Зокрема, чималі кошти будуть спрямовані на добудову Подільсько-Воскресенського мосту.

Близько 5 млрд грн передбачили на будівництво, ремонт та утримання автомобільних доріг у столиці.

На охорону здоров’я – 6,7 млрд грн. Зокрема, на закупівлю медобладнання спрямують понад 760 млн грн. На капітальний ремонт та капітальні вкладення – понад 960 млн грн. Медикаменти – понад 1,6 млрд грн.

На житлово-комунальне господарство – 6,7 млрд грн.

На соціальний захист киян - майже 4,5 млрд грн. Скорочення витрат порівняно з 2019 роком пов’язане з тим, що виплата пільг, субсидій і допомог незахищеним категоріям киян перейшла на загальнодержавний рівень. І тепер цими видами допомоги займатиметься Мінсоцполітики.

На міську цільову програму "Турбота" - 2,7 млрд грн.

На культуру і мистецтво – 1,6 млрд грн.

На реалізацію проектів "Громадського бюджету" від 2021 року планується скеровувати 170 млн грн.

"Наступний рік буде роком випробувань. Бо, незважаючи на заявлену реформу з децентралізації, яку ми нібито завершуємо, містам та громадам урізали надходження до бюджетів. Це, безумовно, відобразиться і на бюджеті столиці. Але, ми не збираємося зупинятися. І продовжимо фінансування пріоритетних напрямів та втілення запланованих проектів, важливих для міста та його мешканців. Триватиме ремонт доріг, оновлення інфраструктури, реконструкція дитсадків та шкіл, відновлення київських парків і скверів, туристичних об’єктів столиці", – сказав мер Києва Віталій Кличка.

У Київраді нагадали, що столицю позбавили понад 2 млрд грн – коштів, що планували спрямувати на великі інфраструктурні об’єкти. Не дорахується столиця і коштів, що могли направити на соцзахист та медицину - майже на 7 млрд грн зменшився обсяг субвенції з держбюджету на ці сфери.

Рекордний за швидкістю ухвалення проєкт бюджету на 2020 рік погодила Верховна Рада

Рекордний за швидкістю ухвалення проєкт бюджету на 2020 рік погодила Верховна Рада

 

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Держбюджет-2020
Наступна публікація