Київські банки вводять обмеження на зняття готівки в банкоматах - ЗМІ

Київські банки вводять обмеження на зняття готівки в банкоматах - ЗМІ

Обмежити видачу готівкових могли через банкоматний вірус / Фото: ТСН.ua

Підняти ліміт можна через call-центр фінустанови.  

У Києві банки встановлюють ліміти на зняття готівки.

"За платіжними картками з магнітною смугою, які використовувалися в мережі банкоматів не ВТБ Банку встановлюється добовий ліміт на зняття грошей у банкоматах за картками класу Gold, Platinum, Infinite на рівні 5 000 грн, за іншими картками - 2000 грн", - повідомляють "Вести" з посиланням на повідомлення ВТБ Банку.

Обмеження видачі готівкових грошей підтвердили і в Альфа-Банку. Там свої дії пояснили заходами безпеки. "З початку 2014 року зросла активність кібершахраїв, які використовують скримінг в різних банкоматах банків переважно в Києві. Саме тому наш банк став одним з перших прийняв масштабні превентивні заходи для захисту коштів своїх клієнтів. Для певного сегмента держателів карток, який Альфа-Банк оцінив як найбільш ризиковий (близько 1,5%), був знижений добовий ліміт на зняття готівки та рекомендовано змінити пін-код. При цьому ніякі обмеження при розрахунку в торгових мережах не вводилися", - повідомили в прес-службі фінустанови.

За неофіційними даними, можливою причиною нових обмежень є вірус, чутки про який почали ходити з минулого тижня.

"Є інформація про те, що столичні банкомати вражає якийсь новий програмний вірус, через який з карткових рахунків людей зникають гроші. Тому багато банків вирішили підстрахуватися. Поки дані про вірус будуть вивчатися, краще застерегти клієнтів", - повідомили в одному з великих банків.

В Українському процесинговому центрі, що обслуговує банкомати декількох десятків банків, поки цю інформацію не підтверджують.

"Але якщо банки публічно заявляють про запровадження лімітів, то, швидше за все, небезпека вже усунена. До того ж треба розуміти головне: зниження ліміту для операцій в банкоматах, не означає, що ви взагалі не зможете зняти зі свого рахунку більше зазначеної суми. Просто, щоб отримати більше, вам потрібно звернутися до call-центру банку і попросити підняти ліміт під дану операцію", - зауважив голова правління УПЦ Антон Романчук.

Раніше повідомлялося, що в Україні через скуповування доларів почався дефіцит гривні на ринку.

Повʼязані теми:

Наступна публікація