Київський метрополітен запустив процес майбутнього будівництва гілки метро на Троєщину

Київський метрополітен запустив процес майбутнього будівництва гілки метро на Троєщину

Фото: Reuters

Підприємство оголосило тендер на виготовлення проектної документації.

До кінця 2016 року мають виготовити проектну документацію на будівництво в Києві багатостраждальної четвертої лінії метро – Подільсько-Вигурівської. Вона має пройти від Кільцевої дороги через центральний залізничний вокзал, Поділ (майбутня станція "Глибочицька"), мостом через річку Дніпро на лівий берег столиці – Вигурівщину і Троєщину, де мешкає близько 280 тисяч людей. Мають збудувати 12 станцій. На Троєщині також хочуть збудувати електродепо.

Відповідний тендер на виготовлення технічно-економічного обґрунтування оголосило комунальне підприємство "Київський метрополітен", про що раніше анонсував його керівник Віктор Брагінський. Проект має бути виготовлений до кінця 2016 року, а тендерна вартість цієї роботи – 60,1 млн грн. Конкурсні пропозиції розглянуть через місяць, 14 березня. Про це пише LB.ua.

Нагадаємо, жителям Троєщини збудувати нову лінію метро обіцяють перед кожними виборами останні років 25. Проте обіцянки поки що навіть не втілили в проектній документації. Експерти зазначають, що на будівництво лінії метро на Троєщину потрібно буде близько 2 млрд доларів США та років п'ять на саме будівництво. Таких грошей у бюджеті немає – планують залучати інвесторів.

Проект станції метро "Подільська" майбутньої лінії на Троєщину в Музеї Київського метрополітену / Фото: УНІАН

Повʼязані теми:

Наступна публікація