Клієнтам "Нафтогазу" запропонували новий тариф для оплати блакитного палива взимку: ціна і умови

Клієнтам "Нафтогазу" запропонували новий тариф для оплати блакитного палива взимку: ціна і умови

Новий тариф "Нафтогазу" діятиме протягом поточного опалювального сезону.

Клієнти "Нафтогаз України" від сьогоднішнього дня, 9 серпня, можуть підключити новий тарифний план "Комфортний сезон", який дозволить взимку оплачувати блакитне паливо рівними частинами. Утім, окремо розраховується тариф за транспортування газу.

Про це повідомляє пресслужба "Нафтогазу".

Так, перейшовши на новий тариф клієнти матимуть можливість сплачувати за газ рівномірними частинами щомісяця протягом опалювального сезону. Діятиме новий тарифний план "Комфортний Сезон" у період від 1 жовтня 2021 року і до 30 квітня 2022 року. А до жовтня українці, які під'єдналися до "Нафтогазу", будуть обслуговуватися у річному тарифному плані "Фіксований".

Зазначається, що ціна на газ у "Комфортному Сезоні" буде встановлено на рівні 7,96 грн/куб. м із ПДВ без вартості розподілу (доставки). У компанії запевняють, що ця вартість зафіксована на увесь опалювальний сезон. Тобто не змінюватиметься до кінця квітня 2022 року.

Водночас, у компанії пояснили, що загальна сума до сплати у новому тарифному плані визначається під час підключення клієнта ― відповідно до об’єму газу, який мешканці конкретного домогосподарства у середньому споживають протягом опалювального сезону). Протягом семи місяців клієнт платить рівномірними частинами, а саме ― 1/7 від вартості зарезервованого об’єму газу.

"Необхідний об’єм газу на опалювальний сезон розраховується з огляду на історичні дані про використання газу конкретним клієнтом та відповідно до його типу споживання, серед яких: тип "Приготування їжі" (50 – 200 м3 газу на місяць), тип "Приготування їжі та підігрів води" (150 – 500 м3 газу на місяць), а також тип "Опалення" (800 – 20 000 м3 газу на місяць)". - сказано у повідомленні.

Фото: Нафтогаз України

Як повідомлялося, в Європі рекордна ціна на газ. Чого чекати Україні.

Нагадаємо, що в Україні підвищили ціну на газ для населення у липні ще на 10% - до 13,13 грн за куб. м, тоді як річний фіксований тариф становить 7,96 грн за куб. м.

За рік в Україні суттєво подорожчала комуналка – Економічні новини

За рік в Україні суттєво подорожчала комуналка – Економічні новини

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Газовий конфлікт України і РФ
Наступна публікація