Коболєв розповів, чи зміниться вартість газу і як українці можуть зекономити

Коболєв розповів, чи зміниться вартість газу і як українці можуть зекономити

Фото: Національний банк України

У серпні з'явився ринок газу для населення.

Вартість газу йде за ринком і, як правило, взимку ціна зростає. 

Про це в ефірі Сніданку з 1+1 розповів голова правління НАК "Нафтогаз України" Андрій Коболєв.

"Щоб запропонувати споживачам елемент комфорту, безпеки і стабільності, ми в групі "Нафтогаз" пропонуємо річний продукт. Можна зараз зафіксувати ціну газу на 12 місяців. Не треба нічого переплачувати і за ціною 4 гривні 74 копійки без постачання можна купити газ на рік. Як би не змінювалася і не коливалася ціна, людина може споживати в рамках продукту певний обсяг", — пояснив очільник "Нафтогазу". 

Коболєв наголосив, що не треба передплачувати. Споживач оплачує в кінці кожного місяця певну суму. Вартість постачання регулює регулятор, вона змінюється у регіонах. Утім, вона менша, ніж на газ, каже очільник "Нафтогазу". 

Слід зауважити, що в серпні з'явився ринок газу для населення. Коболєв називає це свободою вибору. "Я свій будинок перевів із постачальника, який був монополістом до цього. Це приватний газбуд на компанію "Нафтогаз". Я тестую, як працює компанія. Мені цікаво на собі це відчути. Зараз це може зробити будь-хто", — каже Андрій Коболєв.

Голова правління "Нафтогазу України" Андрій Коболєв про зміни в галузі та ціни на опалювальний сезон

Голова правління "Нафтогазу України" Андрій Коболєв про зміни в галузі та ціни на опалювальний сезон

Він нагадав, що Україна імпортує з-за кордону приблизно третину свого річного споживання газу. "Від 2014 року ми відмовилися від імпорту з Російської Федерації та імпортуємо газ з Європи", — додав Коболєв.

Як повідомлялося раніше, компанія "Нафтогаз України" встановила ціну на газ для населення у вересні на рівні 4,7 грн за куб. м, що на 45,2% вище, ніж місяцем раніше. Ціну вказано з ПДВ, але без врахування вартості розподілу (доставки) газу в рамках тарифу "Місячний".

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Газовий конфлікт України і РФ
Наступна публікація