Коломойський розповів про "зухвалу" приватизацію за часів Януковича

Коломойський розповів про "зухвалу" приватизацію за часів Януковича

Коломойський розповів про приватизацію за часів Януковича / Фото: adm.dp.ua

Енергетичні підприємства були приватизовані наближеними до екс-президента-втікача.

Всі енергетичні підприємства України за період правління Віктора Януковича були приватизовані олігархами, наближеними до політика-втікача, позбавленого статуса президента.

Про це під час засідання Спеціальної контрольної комісії з питань приватизації сказав голова Дніпропетровської ОДА і бізнесмен Ігор Коломойський.

"Нам чітко було сказано, що Янукович конкретно викликав потенційних покупців, і говорив, що тут у нас є системні люди з системними інтересами, тому особливо не лізьте", - сказав він.

Коломойський перерахував підприємства, приватизовані наближеними Януковича: Дніпрообленерго, Дніпроенерго (приватизовані ДТЕК Ріната Ахметова), Вінницяобленерго (контролюється Костянтином Григоришиним), Закарпаттяобленерго (контролюється Ігорем Тинним, за інформацією ЗМІ, куплено в інтересах Сергія Льовочкіна), Волиньобленерго, Західобленерго, Київобленерго (контролюються російською VS Energy), Донбасенерго (компанія була придбана донецьким бізнесменом Ігорем Гуменюком в інтересах Олександра Януковича).

"Загалом, все, що приватизувалося і стосувалося енергетики, було таким чином", - зазначив Ігор Коломойський.

"Вони як почали в 2011 році приватизувати, так ми просто читали про це, як зведення з зони АТО. Там Фірташ купував кілька облгазів щодня, більше ніхто не брав участь в конкурсі, а ДТЕК купував обленерго і генерації", - додав він.

Раніше Ігор Коломойський заявив, що олігарх Віктор Пінчук і його тесть екс-президент Леонід Кучма в 2004 році отримували від бізнесмена Ігоря Коломойського 5 мільйонів доларів в місяць. Ці гроші він змушений був платити за право управління нафтовидобувною компанією "Укрнафта".

Повʼязані теми:

Наступна публікація