Коломойський - про звіт детективів Kroll щодо "ПриватБанку": "Куди і коли вивели гроші?"

Коломойський - про звіт детективів Kroll щодо "ПриватБанку": "Куди і коли вивели гроші?"

Фото: УНІАН

Бізнесмен вважає розслідування маячнею.

Колишній акціонер "Приватбанку" Ігор Коломойський назвав "маячнею" опублікований НБУ звіт про нібито махінації у фінансовій установі до її націоналізації у 2016 році.

Про це він повідомив ТСН.uа.

"Маячня, яка немає сенсу коментувати. Основне питання - куди і коли вивели гроші. Особливо сподобалася сентенція, що колишній менеджмент працював в інтересах акціонера. А в чиїх інтересах він мав працювати - в інтересах Порошенка або Гонтаревої з Рожковою?", - зазначив Коломойський.

Нагадаємо, на сайті НБУ був опублікований звіт міжнародної компанії Kroll про нібито махінації у "ПриватБанку" до його націоналізації в 2016 році. Збитки фахівці компанії оцінили в 5,5 млрд дол. 

Kroll - провідна ризикова компанія, яка допомагає клієнтам ухвалювати рішення щодо управління ризиками щодо людей, активів, операцій і безпеки, йдеться на офіційному сайті.

Компанія працює понад 40 років. Спеціалізується на виявленні, усуненні, моніторингу ризику щодо підприємства. Штаб-квартира розташована у Нью-Йорку. Має більше 35 офісів у 20 країнах. Має багатопрофільну команду, що налічує близько 1000 співробітників. Компанія надає послуги на різних рівнях: розслідування, послуги з кібербезпеки, юридична експертиза тощо. 

Kroll неодноразово фігурувала у гучних міжнародних скандалах. Гучна справа стосувалась співпраці з телекомунікаційною компанією Brasil Telecom. Тоді детективи Kroll були заарештовані. Їх звинуватили у незаконному прослуховуванні приватних телефонних розмов, перехопленні кореспонденції і підкупі чиновників. У результаті розслідування було зупинено. Ще більше репутація агентства була зіпсована через розслідування ймовірної участі фінансиста Алена Стенфорда у відмиванні грошей наркомафії, створенні фінансової піраміди та ухилянні від сплати податків. Тоді компанія не знайшла доказів, але федеральна влада США зібрала потрібну для обвинувачення Стенфорда інформацію. Фінансиста заарештували і судили, а Kroll звинуватили у фальсифікації даних.

В Україні про Kroll стало відомо у 2001 році, коли був оприлюднене розслідування про вбивство журналіста Георгія Гонгадзе. Детективи дійшли висновку щодо непричетності до справи тодішнього президента Леоніда Кучми. "Єдиним фізичним доказом, що якось спроможний зробити президента причетним до вбивства, є записи, на здійснення яких претендує Мельниченко. Навіть якщо прийняти це за щиру правду, можна лише припустити, але не твердити, що мав на увазі президент. Крім того, існує цілий ряд істотних питань щодо цілісності плівок і довіри до особи, яка, за її твердженням, зробила ці записи", - наголошувалось у звіті.

Повʼязані теми:

Наступна публікація