Комітет Ради схвалив закон про податок на виведений капітал

Комітет Ради схвалив закон про податок на виведений капітал

Фото: УНІАН

Документ передбачає, що бізнес не платитиме державі 20%.

Комітет Верховної Ради з питань податкової та митної політики рекомендував прийняти внесений президентом України Петром Порошенком законопроект про внесення правок до Податкового кодексу щодо податку на виведений капітал.  

Про це йдеться на офіційному сайті Верховної Ради.

Проект закону рекомендовано прийняти за основу. Раніше глава вказаного комітету Ніна Южаніна на своїй сторінці у соцмережі Facebook наголошувала, що закон є принциповим для представників середнього бізнесу 

ЗМІ повідомляли, що МВФ виступив проти ухвалення відповідного закону, оскільки його впровадження могло призвести до збільшення дефіциту бюджету. У Фонді також наголосили, що ухвалення може призвести до розірвання співпраці між Україною та кредитором.

Податок на виведений капітал передбачає, що бізнес не платитиме 20% державі - ці гроші можна вкласти в розвиток своєї компанії. Для іноземних інвесторів податкова ставка стає фіксованою - 15%. Наразі  податкове навантаження на компанії може становити до 25%.

Перехід на новий податок спричинить бюджетні втрати в перші роки його дії - близько 23 млрд грн за перший рік. "Режим збитків" триватиме близько 2-3 років. Однак фахівці зауважували, що в тих країнах, де впровадили податок на виведений капітал, ВВП у середньому збільшується на 1,5% на рік. 

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Рішення Верховної Ради
Наступна публікація