Компанія Пінчука може потрапити під санкції в США та "підмочити" репутацію Клінтон – ЗМІ

Компанія Пінчука може потрапити під санкції в США та "підмочити" репутацію Клінтон – ЗМІ

Компанія Пінчука може потрапити під санкції США / Фото: УНІАН

"Інтерпайпу" можуть згадати постачання обладнання в Іран.

США можуть накласти санкції на компанію "Інтерпайп" українського олігарха Віктора Пінчука, яка постачала вироби та деталі в Іран, на який Сполучені Штати відповідно наклали санкції. "Ланцюгова реакція" цих санкцій може сильно вдарити по іміджу Хілларі Клінтон, котра нині балотується в президенти США.

Про це пише американський журнал Newsweek.

Компанія "Інтерпайп" постачала в 2011 і 2012 році в Іран труби, залізничні деталі та вироби, що зазвичай використовуються в нафтовій і газовій галузях. Рахунок склав 1,8 (1,7) млн доларів США. А санкції Сполучених Штатів забороняють постачання продукції залізничній і нафтогазовій галузям Ірану на суми рахунків, що перевищують 1 млн доларів.

У першу чергу може постраждати американська "донька" компанії Пінчука – Interpipe Inc. Водночас видання звертає увагу, що можливе і блокування банківських рахунків компанії.

Крім того, США можуть карати неамериканські компанії без активів на своїй території іншими способами, що не суперечать зовнішній політиці країни. Особою, яка відповідальна за такий список неамериканських компаній, є держсекретар США. А в період, коли й мали б бути накладені санкції на компанію Пінчука, держсекретарем США була Хілларі Клінтон. І саме вона може отримати потужний удар по своїй репутації. Хілларі Клінтон нині балотується в президенти США. Конкуренти Клінтон можуть використати проти неї інформацію про зв'язок Пінчука з її родиною. Пінчук є одним зі спонсорів благодійного Фонду Клінтона.

Нагадаємо, завдяки законодавству США, де громадські організації щороку звітують про своїх спонсорів, хоч приблизно знаємо, хто з українських олігархів фінансує західних лобістів. Про це йдеться в сюжеті програми ТСН.Тиждень. Найщедріший - Віктор Пінчук, зять колишнього президента Леоніда Кучми. Фонду Тоні Блера – 500 тисяч доларів, Фонду Білла Клінтона – мільйон, фондам Петерсона і Брукінгса – по понад 100 тисяч доларів щороку.

Лобі можна використовувати з цілком конкретною меркантильною метою. Для Пінчука, окрім іміджу, це ще й чи не єдиний спосіб відбілити перед Заходом ім'я свого тестя Леоніда Кучми, адже його ім'я на Заході прямо пов'язують зі справою вбитого журналіста Георгія Ґонґадзе.

Скільки багатії сплачують за «добре» ім’я

Скільки багатії сплачують за «добре» ім’я

Повʼязані теми:

Наступна публікація