Компанія з Еміратів побудує в Україні сонячні електростанції за 2 мільярди доларів

Компанія з Еміратів побудує в Україні сонячні електростанції за 2 мільярди доларів

Фото: dumskaya.net

Двомільярдна угода вже підписана.

Українська компанія STC Energy (НТК-Енерджі) та арабське управління з інвестицій і розвитку (AIDA) уклали угоду щодо розвитку сонячних електростанцій в Україні на суму 2 мільярдів доларів.

Про це пише Emirates news agency.

Як повідомляє агентство, AIDA і STC Energy об'єднають свої зусилля для реалізації енергетичного проекту. Згідно з договором, планується підтримати розвиток сонячних електростанцій потужністю 170 МВт. Угода також деталізує тіснішу співпрацю в аграрному секторі.

"Проект допоможе у генерації "зеленої енергії", скоротить на мільярди витрати на електроенергію, створить робочі місця, а також вплине на розвиток сільського господарства та програми спільної ініціативи як для електромережних, так і для мікроелектричних сонячних електростанцій", - запевняють представники Еміратів.

На церемонії підписання також були присутні посол України в ОАЕ Юрій Полурез і державний секретар Міністерства економічного розвитку і торгівлі Олексій Перевезенцев.

Нагадаємо, 23 січня Вінницька компанія "САНВІН 28" збирається залучити 9 млн євро для будівництва сонячної електростанції потужністю 9 МВт у місті Мена Чернігівської області.

Як відомо, від 12 жовтня 2018 року, в Україні почали діяти нові знижені на 6,3% "зелені тарифи" для населення, яке продає вироблену альтернативну електроенергію підприємствам.

На Волині родина облаштувала вдома міні-електростанцію

На Волині родина облаштувала вдома міні-електростанцію

Повʼязані теми:

Наступна публікація