Корчак пояснила, чому її свекруха зачинила детектива НАБУ в своїй квартирі під час вручення повістки

Корчак пояснила, чому її свекруха зачинила детектива НАБУ в своїй квартирі під час вручення повістки

Наталія Корчак / Фото: УНІАН

Наразі розслідується справа щодо ймовірного внесення недостовірних даних до е-декларації головою НАЗК.

Голова Національного агентства з питань запобігання корупції Наталія Корчак прокоментувала інцидент із детективом Національного антикорупційного бюро, якого зачинила в своїй квартирі її свекруха. Він прийшов вручити жінці повістку на допит в ролі свідка.

"В результаті нічних подій мати мого чоловіка, Надія Іванівна Тімер-Булатова, звернулася до поліції із заявою про перевищення службових повноважень працівником правоохоронного органу та незаконного проникнення до житла фізичної особи", - написала Корчак у Facebook.

Щодо вчора. Як проводилися «слідчі дії» та про «закритого детектива НАБУ» В результаті нічних подій мати мого чоло...

Posted by Корчак Наталія on Friday, November 10, 2017

Вона заявила, що детектив порушив порядок повідомлення про слідчу дію та вручення повістки. За її словами, він лише повідомив про те, що йому необхідно поставити "декілька питань" та не вручав повістки Тімер-Булатовій.

"При виході з квартири він залишив якийсь документ на столі, вже потім показуючи на камеру, що то була повістка. Як випливає з її змісту, підписи свекрухи про отримання такої повістки на ній відсутні", - зазначила Корчак.

Крім того, стверджує вона, були порушені права свідка та порядок проведення допиту. Детектив нібито не пояснив жінці, що її мають намір допитати, та що вона є свідком і має прибути на виклик за місцем проведення досудового розслідування.

Корчак також пояснила, чому її свекруха зачинила детектива НАБУ у своїй квартирі.

"Коли заходив до квартири, слідчий швидко махнув документом, схожим на посвідчення, але вона не встигла розібрати що там написано. Оскільки спочатку він сказав що задасть декілька запитань, а сам почав заповнювати заздалегідь заготовлений протокол допиту, не давав їй його прочитати та вимагав поставити підписи, свекруха подумала що це шахрай та подзвонила сину. Він викликав поліцію. До приїзду поліції, щоб шахрай нікуди не втік, закрила замок", - написала вона у соцмережі.

Також Корчак повідомила, що після інциденту матір її чоловіка було госпіталізовано.

Нагадаємо, НАБУ розслідує справу щодо факту ймовірного внесення недостовірних даних до е-декларації головою НАЗК Наталією Корчак. Ідеться про нове авто бізнес-класу Skoda Octavia A7, про яке журналісти розповіли навесні, і яке не було відображене в декларації. Тоді йшлося про те, що автомобіль купила свекруха Корчак Надія Тімер-Булатова, яка не мала документів на керування транспортним засобом.

Більш детально про "війну" між НАБУ та НАЗК, а також про "миротворчу місію" Спеціалізованої антикорупційної прокуратури, читайте на ТСН.ua за цим посиланням.

Повʼязані теми:

Наступна публікація