Ліквідація "Нафтогазу" неминуча – Гройсман

Ліквідація "Нафтогазу" неминуча – Гройсман

Фото: Getty Images

Цього вимагає європейське законодавство.

Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман заявив, що компанія "Нафтогаз" має бути ліквідована, оскільки цього вимагає європейське законодавство.

Про це він розповів в інтерв’ю "Укрінформ".

Він також зазначив, що наразі це неможливо, оскільки тоді Україна втратить можливість отримати 2,6 мільярда доларів боргу з російського "Газпрому".

"У будь-якому випадку роз’єднання "Нафтогазу" неминуче: це передбачає європейське законодавство -  добування газу з одного боку, а транспортування і зберігання - з іншого. Такою є вимога Європейського Союзу, і якщо ми хочемо стати єдиною частиною енергетичного співтовариства, енергетичної системи, маємо піти на цей крок", - заявив Гройсман.

За його словами, це станеться тоді, коли фахівці та експерти незалежної наглядової ради запропонують успішну модель цієї реорганізації.

Нагадаємо, на початку жовтня лідерка фракції "Батьківщина" Юлія Тимошенко пообіцяла ліквідувати НАК "Нафтогаз України". Експерти ж в один голос заявили, що це призведе до того, що Україна не отримає від Росії борг у розмірі понад 2,6 млрд доларів

Юлія Тимошенко пообіцяла ліквідувати НАК "Нафтогаз України"

Юлія Тимошенко пообіцяла ліквідувати НАК "Нафтогаз України"

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Газовий конфлікт України і РФ
Наступна публікація