Ложкін розповів, коли МВФ надасть Україні наступний транш

Ложкін розповів, коли МВФ надасть Україні наступний транш

Фото: Reuters

За його словами, рішення МВФ стало причиною, що керівництву країни вдалося залучити 3 мільярди доларів на 15 років за рахунок розміщення єврооблігацій.

МВФ підтвердив перерахування наступного траншу за програмою розширеного фінансування EFF.

Про це заявив колищній очільник Адміністрації президента України, секретар Національної інвестиційної ради Борис Ложкін на власній сторінці в Facebook.

За його словами, наступний транш буде наданий Україні після проведення пенсійної реформи. Він також переконаний, що рішення МВФ стало причиною того, що керівництву країни вдалося залучити 3 мільярди доларів на 15 років за рахунок розміщення єврооблігацій.

Впервые с 2014 года Украина выходит на международный рынок капитала без чьих-либо дополнительных гарантий, и делает это ...

Опубліковано Борисом Ложкиним 18 вересня 2017 р.

"Головна причина ажіотажу, звичайно, у вдалій ринковій кон'юнктурі: високою ставкою прибутковості та наявності вільних грошей у інвесторів... Ще одна причина - довіра МВФ, який підтвердив намір перерахувати наступний транш після проведення пенсійної реформи. Інституційні інвестори багато в чому покладаються на думку МВФ щодо економічних перспектив тієї чи іншої держави", - зауважив він.

Україна зможе отримати транш від МВФ і без земельної реформи

Україна зможе отримати транш від МВФ і без земельної реформи

Раніше повідомлялося, що Україна досі не виконала чимало зобов'язань перед Міжнародним валютним фондом, аби отримати черговий транш кредиту. Чимало реформ затримуються, трансформуються в процесі втілення. І є вірогідність узагалі згортання цих реформ і повернення назад. Позаяк Україна ще жодного разу не спромоглася довести до кінця реформи, які б забезпечили їй стрімке економічне зростання. Зазвичай, зупинятися напівдорозі. Ідеться про п'ять програм із МВФ протягом 1994-2013 років.

Про це розповів перший заступник директора-розпорядника МВФ Девід Ліптон.

Раніше в Нацбанку України заявили, що розраховують отримати від МВФ до кінця цього року два транші кредиту по 1 млрд доларів кожен. Ще 600 млн євро - від Європейської комісії.

Повʼязані теми:

Наступна публікація