Маск стрімко обігнав Цукерберга у рейтингу найбагатших людей світу і посів третю сходинку

Маск стрімко обігнав Цукерберга у рейтингу найбагатших людей світу і посів третю сходинку

Фото: Associated Press

Статки Маска перевищили 111,3 мільярда доларів.

Американський підприємець Ілон Маск, який лише у другій половині серпня вирвався на 4 сходинку у рейтингу найбагатших людей світу, на кінець місяця піднявся ще вище і посунув з третьої позиції засновника компанії Facebook Марка Цукерберга.

Про це повідомляє агентство "Bloomberg".

За даними експертів, в понеділок, 31 серпня, статки Маска перевищили 111,3 мільярда доларів, а все через різке подорожчання акцій його компанії Tesla. У Цукерберга ж у своєму розпорядженні активи на суму 110,5 мільярда доларів.

На другому місці залишається засновник американської корпорації Microsoft Білл Гейтс зі статком у 125 мільярдів доларів. Перше місце утримує засновник найбільшого в світі онлайн-ритейлера Amazon Джефф Безос. Його капітал оцінюється в 200 мільярдів доларів.

А 17 серпня Маск своїми доходами обігнав гендиректора французької групи компаній Louis Vuitton Moet Hennessy (LVMH) Бернар Арно.

Днями ж Маск презентував свій нейротехнологічний стартап Neuralink, який був запущений ще 2016 року, і повідомив про вдале чіпування свиней. Імпланти під'єднують мозок до комп'ютера і дозволяють зчитувати з нього інформацію через безпровідний канал зв'язку. 

За онлайн-презентацією проєкту у ніч проти 29 серпня стежили близько 100 тисяч людей зі всього світу.

Повʼязані теми:

Наступна публікація