Меркель запросила громадян з-за меж ЄС приїжджати на роботу до Німеччини

Меркель запросила громадян з-за меж ЄС приїжджати на роботу до Німеччини

Фото: Associated Press

Канцлерка відзначила, що Німеччина потребує кваліфікованих працівників.

Канцлерка Німеччини Ангела Меркель під час відеозвернення закликала кваліфікованих працівників з-поза меж Європейського Союзу приїжджати працювати до країни.

За словами Меркель, є багато компаній, які активно шукають кваліфікованих робітників.

"Бізнес не може бути успішним без достатньої кількості кваліфікованих працівників, - сказала вона. - " іншому випадку німецьким компаніям доведеться переміщатися в інші країни".

Підставою для залучення іноземних спеціалістів став новий німецький міграційний закон, який набере чинності з 1 березня 2020 року. Депутати Бундестагу ухвалили його 7 червня 2019 року.

Як передає DW, закон передбачає спрощення працевлаштування працівників-іноземців в усіх без винятку сферах, а не лише у тих, де бракує кваліфікованої робочої сили.

Зокрема втрачає чинність норма, за якою перед працевлаштуванням іноземця з-за меж ЄС роботодавець повинен був перевірити, чи не претендують на це робоче місце громадяни ФРН чи країн-членів ЄС.

Крім того, тим іноземцям з-за меж ЄС, котрі володіють німецькою мовою та мають відповідну кваліфікацію, дозволять прибути до ФРН з метою пошуку роботи та перебувати тут у статусі шукача роботи до шести місяців. Однак вони не матимуть права отримувати соціальні виплати.

На Одещині прикордонники викрили нелегальний канал перевезення мігрантів до країн ЄС

На Одещині прикордонники викрили нелегальний канал перевезення мігрантів до країн ЄС

Повʼязані теми:

Наступна публікація