"Ми на межі економічного прориву", - міністр економрозвитку про підсумки переговорів у США

"Ми на межі економічного прориву", - міністр економрозвитку про підсумки переговорів у США

Фото: УНІАН

Інвесторів та партнерів за кордоном цікавить чотири основні питання щодо України.

Україна має шанс здійснити економічний прорив. Але для цього їй потрібно виконати чимало "домашнього завдання".

"Ми на межі економічного прориву. Це відчувалося в усіх зустрічах у США. Люди, бізнес, інвестори, чиновники з цікавістю дивляться на Україну, і всі визнають спроможність нової влади змінити країну. Очікування високі, але всі хочуть трохи придивитись і точно переконатись", - написав на своїй сторінці в Facebook міністр розвитку економіки, торгівлі і сільського господарства України Тимофій Милованов.

Він та ще кілька українських високопосадовців повернулися зі Сполучених Штатів, де взяли участь у щорічних зборах Міжнародного валютного фонду, мали чимало зустрічей із інвесторами та фінансовими партнерами України.

Милованов виділив чотири питання, які цікавлять людей та бізнес закордоном і які слід вирішити Україні задля успішного економічного розвитку:

1. Наскільки самостійно новий уряд приймає рішення і чи немає тіньового уряду, який вступає в гру в критичні моменти.

2. Чи відбудеться судова реформа та реформа правоохоронних органів і чи не залишаться вони підконтрольні новій владі та спеціальним інтересам, як відбувалось завжди.

3. Наскільки серйозно нова влада збирається боротись з власниками банків, які завдали збитків платникам податків та клієнтам банків.

4. Чи однакові правила гри для всіх. Включно з питанням, чи відбудеться демонополізація і деолігархізація України, і чи всі олігархи будуть грати за однаковими правилами.

"Я завірив всіх у позитивних відповідях на ці чотири питання. Але люди хочуть почекати і переконатись, що це справді так. Якщо ми переконаємо світ, то Україна почне швидко розвиватись, нас заллють інвестиціями, а ми нарешті станемо успішним. Шанс такий у нас є", - переконаний Милованов.

Повернувся з США в Україну. Тут краще. Я люблю Київ, я люблю Україну. Ми на межі економічного прориву. Це відчувалося в...

Опубліковано Тимофеєм Миловановим Неділя, 20 жовтня 2019 р.

Нагадаємо, прогноз Світового банку зростання економіки України на 2019 рік – 2,7%, на 2020 рік - 3,7%.

Економічні прогнози Міжнародного валютного фонду для України такі: 2019 рік – 3% зростання ВВП, 2020 рік – 3%. Інфляція в Україні цього року становитиме 7%, наступного - 5,6%. Безробіття знизиться до 8,7% і 8,2% відповідно цього і наступного року.

За підсумками другого кварталу 2019-го зростання економіки України в річному вираженні прискорилося до 4,6%. Держбюджет розрахований на макроекономічному прогнозі уряду зі зростанням реального ВВП на 3%. Нацбанк у липні підвищив прогноз щодо зростання реального ВВП України 2019 року до 3% від 2,5%.

Рада ухвалила Держбюджет-2020 у першому читанні

Рада ухвалила Держбюджет-2020 у першому читанні

 

Повʼязані теми:

Наступна публікація